Houten mastbok voor uw vlaggenmast

Een klassieke bevestiging met een mastbok van hardhout

Een mastbok is misschien wel de meest klassieke manier om uw vlaggenmast te bevestigen. Het is een zeer geschikte bevestiging voor vlaggenmasten tot en met een lengte van 9 meter. De mastbok is geschikt voor zowel een mastvoet met een ronde als een vierkante vorm. Wij leveren mastbokken voor vlaggenmasten van aluminium, hout en polyester. Bij Bos vlaggen maken wij voor onze mastbokken gebruik van het beste meranti hardhout, uiteraard voorzien van een FSC-keurmerk. Alle bouten en moeren op de mastbok zijn van RVS.

Lees verder of bestel direct online

Lees meer

Toont alle 3 resultaten


Plaatsing houten mastbok

Let op, de plaatsing van een houten mastbok is niet heel eenvoudig. Maar als u handig bent, dan kunt u dit kunt u zelf doen, met behulp van onze handleiding voor het plaatsen van een mastbok. Wij raden bij de mastbokken echter aan om gebruik te maken van onze plaatsingsservice. Met meer dan 35 jaar ervaring en gecertificeerde medewerkers garandeert u zichzelf van een optimaal resultaat.Met meer dan 35 jaar ervaring en gecertificeerde medewerkers garandeert u zichzelf van een optimaal resultaat.

Hardhouten mastbok en mastlengte

Een belangrijk voordeel van de mastbok, boven bijvoorbeeld een grondbuis, is dat u geen lengte verliest van uw vlaggenmast. Bij een bevestiging met een mastbok staat de basis van uw vlaggenmast op de hoogte van het maaiveld. Hierdoor maakt u optimaal gebruik van de lengte van de mast die u aanschaft. Een ander voordeel is dat de mastbok ervoor zorgt dat uw vlaggenmast kantelbaar is. Dat maakt onderhoud en schoonmaken wel zo eenvoudig. Het is wel belangrijk er rekening mee te houden dat hout een organisch materiaal is, wat achteruit zal gaan in kwaliteit, tenzij u het goed onderhoud.