FAQ – Veel gestelde vlaggenmast vragen

Keuze hulp voor uw vlaggenmast

Als echte vlaggenmasten specialist zijn wij u natuurlijk graag van dienst bij het bepalen van de juiste vlaggenmast. Voor het kopen van een vlaggenmast zijn er eigenlijk een aantal vragen welke beantwoord moeten worden, om ervoor te zorgen dat u straks beschikt over de perfecte vlaggenmast voor uw wensen. Klik op de vraag die op u van toepassing is om de informatie te vinden. Het antwoord opent op een nieuw tabblad, zodat u eventueel meer links kunt aanklikken. De meeste gestelde vlaggenmast vragen zijn.

Veelgestelde vragen

 1. Om de juiste keuze te maken voor een polyester, houten of aluminium vlaggenmast, helpen wij u graag door de juiste informatie te bieden over deze verschillende materialen. Met deze informatie zou u de juiste materiaalkeuze kunnen maken voor uw situatie. Meer informatie – hoe kies ik het juiste materiaal?
 2. Vuistregel voor de keuze van lengte

  Houd als vuistregel aan dat de mast tussen een meter en een halve meter korter moet zijn dan de nok van het pand. Op die manier is de mast het mooist. De gemiddelde hoogte van een verdieping is 3,5 meter. Bij een pand van 2 verdiepingen kunt u dus het beste kiezen voor een mast die minimaal 6 meter boven het maaiveld uitsteekt. Houd hiermee ook rekening met uw keuze voor grondbevestiging. Meer informatie – Hoe bepaal ik de juiste lengte?

 3. Deze vorm is afhankelijk van het doel waarvoor u het gaat gebruiken. Natuurlijk naast wat u mooi vindt. Maar vorm is in dit geval meestal gelijk aan functie: u kunt voor bepaalde toepassingen niet kiezen voor een andere vorm. Meer informatie – Wanneer kies ik voor een conische of een cilindrische mast?
 4. Onze vlaggenmasten en constructies worden geleverd inclusief montage handleiding. Op deze manier kunt u, met behulp van deze montage handleiding, zelf eenvoudig uw vlaggenmast plaatsen. Hieronder kunt u de verschillende handleidingen en video’s, van vlaggenmast constructies raadplegen. Meer informatie – Hoe plaats ik een vlaggenmast
 5. Voor de verschillende materialen vlaggenmasten hebben wij aparte artikelen geschreven om uw vlaggenmast goed te onderhouden:

  ✔ Houten vlaggenmast onderhouden
  Aluminium vlaggenmast onderhouden
  Polyester vlaggenmast onderhouden

 6. De meeste vlaggenmasten zijn wit. Maar als dat niet mooi of opvallend genoeg is voor de uitstraling die u wenst, dan bieden wij aluminium en polyester elke gewenste RAL kleur aan (tegen een meerprijs). Meer informatie gekleurde vlaggenmasten.

 7. Of het verplicht is om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een vlaggenmast is afhankelijk van twee factoren, namelijk of er reeds een vlaggenmast op het erf geplaatst is en de lengte van een vlaggenmast.

  Volgens de regels is het toegestaan om maximaal één vlaggenmast met een lengte van zes meter of korter vergunningsvrij te plaatsen.
  Is er reeds een vlaggenmast geplaatst, of wilt u een vlaggenmast langer dan 6 meter plaatsen? Dan kan u via het omgevingsloket een vergunningscheck doen.

Lees meer
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.