Regenboog vlag

De regenboogvlag, ook wel de pride vlag genoemd, komt steeds vaker in ons straatbeeld voor. Zeker met speciale gelegenheden als de ‘Gay Pride’ en ‘Coming Out Day’ mag deze kleurrijke vlag natuurlijk niet ontbreken. De vlag van vrede en gelijkheid voor iedereen koop je gemakkelijk online bij Bos Vlaggen.
Lees meer

Toont alle 3 resultaten


LGBTQ+ vlag

De regenboogvlag, vaak de LGBTQ+ vlag genoemd, is een symbool van trots, diversiteit en inclusie binnen de LGBTQ+ gemeenschap. De vlag werd oorspronkelijk ontworpen door kunstenaar en activist Gilbert Baker in 1978 op verzoek van Harvey Milk, een van de eerste openlijk homoseksuele verkozen functionarissen in de Verenigde Staten.

De regenboogvlag is een wereldwijd herkenbaar symbool geworden en wordt gebruikt door zowel individuen als organisaties om steun te betuigen aan de LGBTQ+ gemeenschap. Het hangt vaak bij huizen, kantoren, en tijdens publieke evenementen om solidariteit en acceptatie te tonen.

De regenboogvlag is meer dan alleen een stuk stof; het is een krachtig embleem van de voortdurende strijd voor gelijkheid, rechtvaardigheid en mensenrechten voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit.