Banieruithouders

Toont alle 4 resultaten


Banieruithouder voor vlaggenmast

U heeft een standaard vlaggenmast met kikker en koord, maar u wilt met banieren (langwerpige vlaggen) gaan vlaggen, dat kan ! Om optimaal benut te maken van de zichtbaarheid van een banier, heeft u een draaitop met banieruithouder nodig. Deze zorgt ervoor dat u banier mee waait met de wind en leesbaar blijft bij geen wind. Deze draaitoppen zijn hier in alle gangbare vlaggenmast maten uit voorraad te bestellen en met enkele werkdagen in huis.

Banieruithouders voor aluminium vlaggenmasten

Deze draaitoppen met banieruithouders worden in een set geleverd, inclusief bandjes (voor om de mast) uithouderstang en contragewicht. De draaitoppen voor de aluminium vlaggenmasten gaan in de vlaggenmast (wij gaan uit van 3mm wanddikte).

Zie onze plaatsingsvideo van deze banieruithouder hieronder :

Banieruithouders voor polyester vlaggenmasten

De draaitoppen voor de polyester vlaggenmasten gaan over de top van de vlaggenmast heen, zodat deze niet uit het polyester kunnen knappen.

Veelgestelde vragen

  1. De banieruithouder die wordt meegeleverd is voor banieren met een maximale breedte van 150cm. Heeft u smallere banieren dan zijn de uithouders eenvoudig in te korten. Bekijk hier de montage instructie.

  2. Draaitoppen geschikt voor aluminium vlaggenmasten gaan in de vlaggenmast daarom is het van belang om de binnendiameter van de mast op te meten. Bij polyester gaat de draaitop over de masten heen en wordt daarom de buitendiameter van de top van de vlaggenmast gevraagd.

    Het grootste verschil zit hem in de lagering. Sommige draaitoppen bestaan uit een glijlager of uit losse kogeltjes. Het resultaat is dat deze draaitoppen doorgaans voordeliger zijn en sneller slijten, waardoor ze onder een hoek gaan hangen. Daarnaast gaan deze vrij snel kraken en geluid maken.

    Bos Vlaggen maakt uitsluitend gebruik van dubbele zelfsmerende kogellagers. De hoogste kwaliteit lagers voor de langste levensduur. Deze dubbele zelfsmerende lagers worden in al onze draaitoppen gebruikt.