Materiaalkeuze vlaggenmast

Kiest u een houten, aluminium of polyester vlaggenmast?

Om de juiste keuze te maken voor een polyester, houten of aluminium vlaggenmast, helpen wij u graag door de juiste informatie te bieden over deze verschillende materialen. Met deze informatie zou u de juiste materiaalkeuze kunnen maken voor uw situatie. Voor de juiste lengte vlaggenmast of andere vlaggenmast vragen hebben wij nog meer handige tips. Maar komt u er niet uit, twijfelt u nog (of heeft u gewoon geen zin om een heel verhaal te lezen): Aarzel niet en neem contact op via ons telefoonnummer: 055 506 3392. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Kiezen voor Aluminium vlaggenmasten

De aluminium vlaggenmast is een goede keuze voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bij aluminium vlaggenmasten denk u natuurlijk automatisch aan een stevige en duurzame vlaggenmast. Dat is op zich terecht, al doet een polyester vlaggenmast qua stevigheid niet onder voor een aluminium mast. De aluminium vlaggenmasten hebben wij in 6, 7 en 8 meter ook leverbaar in het zwart. Andere kleuren vlaggenmasten zijn op aanvraag.

Er zijn drie echt belangrijke voordelen van aluminium boven andere materialen.

  1. Uitstraling. Een aluminium mast kan in traditioneel wit, maar ook in zwart of zilver geleverd worden. Daarnaast is een aluminium mast naadloos, wat vaak als een mooiere afwerking wordt gezien.
  2. Onderhoud. Een aluminium mast heeft, van alle materialen, de laagste onderhoudsbehoefte.
  3. Duurzaamheid. Een vlaggenmast van aluminium is de meest verantwoorde keuze voor ons milieu. Aluminium is niet alleen een duurzaam materiaal waardoor u langer plezier heeft van uw aanschaf. Het is ook een materiaal wat eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies meerdere malen kan worden omgesmolten en opnieuw kan worden verwerkt. De keuze is echt reuze in onze aluminium masten zowel in kleur, diameter als lengte. Kijk gauw verder bij ons assortiment aluminium vlaggenmasten.
Aluminium vlaggenmast 6 meter

Kiezen voor Polyester vlaggenmasten

De polyester vlaggenmast is een even goede keuze voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Hierin zit geen verschil ten opzichte van aluminium vlaggenmasten. Ook qua stevigheid doet een polyester vlaggenmast niet onder voor een aluminium mast. Dus welke voordelen moet u wel aan denken, bij het aanschaffen van een polyester mast?

Er zijn drie echt belangrijke voordelen van aluminium boven andere materialen.

  1. Prijs. De polyester vlaggenmast is de goedkoopste optie wanneer u kiest voor een conisch model.
  2. Bestendigheid. De vlaggenmasten van polyester zijn minder gevoelig voor kleine beschadigingen. Of althans, deze zijn minder snel zichtbaar dan bij een aluminium mast. Dit komt omdat de coating dezelfde kleur heeft als het materiaal.

U ziet, ook de polyester masten hebben hun eigen specifieke voordelen. Zijn deze voordelen nu precies wat u zoekt, kijk dan verder bij ons assortiment polyester vlaggenmasten.

Polyester vlaggenmast 8 meter

Kiezen voor Houten vlaggenmasten

Kiest u voor een houten vlaggenmast dan bent u duidelijk op zoek naar een klassieke uitstraling. Dit materiaal wordt meestal gekozen door particulieren. Maar ook havens, vakantieparken en campings kiezen vaak voor de houten vlaggenmast, vanwege het authentieke tintje wat deze vlaggenmast met zich meebrengt. Maar wat zijn nu de specifieke voordelen van een houten vlaggenmast?

  1. Natuurlijk materiaal. Deze vlaggenmast kunt u blank gelakt bestellen, waardoor een mooie houtnerf in uw mast zichtbaar is
  2. Leverbaar met een vierkante voet. De houten vlaggenmast is de enige soort die leverbaar is met een vierkante mastvoet.

Ondanks deze voordelen is het belangrijk om u ook te realiseren dat natuurlijke materialen altijd meer vergen qua onderhoud. Vind u dat geen bezwaar en gaat u voor een mooie klassieke uitstraling, kies dan uw mast uit ons assortiment houten vlaggenmasten.

Houten vlaggenmast 7 meter

Aluminium, hout of polyester vlaggenmast?

Onderstaand een overzichtelijke vergelijking tussen de verschillende beschikbare materialen zodat u eenvoudig een keuze kan maken tussen een aluminium, houten of polyester vlaggenmast.

Aluminium Polyester Hout
Onderhoudsarm Ja Ja Nee
Zichtbaarheid kleine schades Ja Minimaal Ja
Naadloos design Ja Nee Ja
Geluidsarm Nee Ja
Milieuvriendelijkheid Boven gemiddeld Normaal Normaal
Voordeligst in aanschaf x

Heeft u voldoende informatie? Maak dan hier eenvoudig de juiste keuze om uw vlaggenmast te kopen.

Lees meer
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.