Nederlandse welkom wimpel

Nederlandse wimpel bestellen? De Nederlandse wimpel ook welkom wimpel genoemd mag dag en nacht in de vlaggenmast hangen. Wimpels in de kleuren van de Nederlandse vlag eenvoudig en vertrouwd te bestellen. Altijd op voorraad voor een snelle levering.

De Nederlandse wimpels kunt u bestellen in verschillende lengtes zie hieronder welke lengte wij adviseren bij welke lengte vlaggenmast.
✔ Lengte vlaggenmast 5 of 6 meter boven maaiveld – afmeting Nederlandse wimpel 30x250cm
✔ Lengte vlaggenmast 7 of 8 meter boven maaiveld – afmeting Nederlandse wimpel 30x350cm
✔ Lengte vlaggenmast 9 meter of hoger boven maaiveld – afmeting Nederlandse wimpel 30x450cm
Lees meer

Toont alle 3 resultaten


Afwerking Nederlandse wimpel

Onze Nederlandse wimpels zijn in twee afwerkingen te bestellen. Standaard wordt de wimpel afgewerkt met een stokje en ophangkoord. Om tikken te voorkomen hebben wij ook een variant zonder stokje. U heeft dan geen last meer van het tikken van het houtje tegen de vlaggenmast.

Zie onze montage video van de welkomswimpel hieronder :

Wimpel Nederland = Echt Nederlands

De wimpel is een uniek stukje Nederlandse cultuur, een fenomeen dat je in deze vorm en in deze hoeveelheid vrijwel nergens anders ter wereld tegenkomt. In Nederland neemt de wimpel een bijzondere plaats in. Een wimpel valt namelijk buiten het vlaggenprotocol. In tegenstelling tot de Nederlandse vlag mag de wimpel dag en nacht aan de mast hangen. Hierdoor is de wimpel een prachtig alternatief voor dagelijks gebruik en is deze niet onderhevig aan een vlaggenprotocol.

Alle Nederlandse provincies hebben naast een eigen provincievlag ook een eigen provinciewimpel. Deze mogen eveneens dag en nacht in de vlaggenmast blijven hangen.

Veelgestelde vragen

  1. De wimpel is een uniek stukje Nederlandse cultuur, een fenomeen dat je in deze vorm vrijwel nergens anders ter wereld tegenkomt. In Nederland neemt de wimpel een bijzondere plaats in.

    Dit komt omdat het Nederlandse vlaggenprotocol het hijsen van de nationale vlag aan strikte regels bindt, waardoor de wimpel een prachtig alternatief biedt voor dagelijks gebruik en niet onderhevig is aan een protocol.

    De Nederlandse wimpel mag dus:het hele jaar dag en nacht gevoerd worden en is niet onderhevig aan een protocol.

  2. Het verschil zit hem in de afwerking, de standaard welkomswimpel is met een traditionele houten stok afgewerkt. De fluisterwimpels zijn afgewerkt met een lusje en een koordje zoals ook de Nederlandse vlag is afgewerkt. Deze wimpels zijn 100% stil en maken niet meer geluid dan het tikken van het koord.
  3. Ondanks dat onze wimpels de sterkste doeksoort in de markt hebben en dat dit vlaggendoek onverslagen qua treksterkte en inscheurweerstand, heeft een Nederlandse wimpel een gemiddelde levensduur van ca. 6 tot 12 maanden.

    Factoren die van invloed zijn op levensduur van de wimpel is de locatie waar er wordt gewimpeld en uiteraard de weersomstandigheden.