Gemeentevlaggen

De mooiste gemeentevlag bestel je bij de specialist

Bos vlaggen is als meer dan 35 jaar specialist als het gaat om productie en levering van Gemeentevlaggen. Dat zie je terug in de kwaliteit van onze producten en de snelheid waarmee wij kunnen leveren.

Laat zien dat u trots bent op uw gemeente

Met de vlag van uw gemeente in top, maakt u duidelijk dat u trots bent op uw gemeente. Een feestelijk en mooi statement, wat zal opvallen bij uw gasten. Uiteraard is het wel belangrijk dat de vlag er piekfijn uitziet en blijft uitzien. Kies daarom uit ons assortiment van slijt- en kleurvaste provincievlaggen.

Bestel direct online of lees meer voor meer informatie

Lees meer

Resultaat 1–16 van de 323 resultaten wordt getoond


Hoe te vlaggen met een gemeente en een nationale vlag

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Eigen landvlag centraal

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Als de provinciale en de gemeentelijke vlag naast de Nederlandse vlag komen, is de opstelling in het algemeen (met de rug naar het gebouw): gemeentelijke vlag links, Nederlandse vlag midden, provinciale vlag rechts. Alleen als het een gemeentelijke aangelegenheid betreft, is de volgorde omgekeerd.

Als naast de gemeentevlag , de Nederlandse vlag ook nog vlaggen van andere landen worden gehesen, is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Veelgestelde vragen

  1. Op 1 januari 2022 telt Nederland 345 gemeenten. Het is niet vanzelfsprekend dat er dan dus ook 345 gemeentevlaggen zijn, zo heeft niet elke gemeente hun eigen vlag.