Wimpels kopen

Ons assortiment wimpels bestaat uit scherp geprijsde oranje wimpels, provinciewimpels, Nederlandse wimpels. Binnen enkele muisklikken bestelt u uw gewenste wimpel snel, gemakkelijk en vertrouwd.

Provincie wimpels

De provinciewimpel is een populaire versiering voor in uw vlaggenmast. De provincie wimpels zijn interpretaties van de officiële provincievlag. Om die reden zijn ze dan ook niet onderhevig aan een protocol. U mag ze uithangen wanneer u wilt, maar worden doorgaans niet in combinatie met een vlag gebruikt.

Oranje wimpels

De oranje wimpel moet minimaal dezelfde lengte hebben of iets langer zijn dan de diagonaal van de vlag. De Oranje wimpel wordt officieel alleen gebruikt op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis en op Koningsdag.

Nederlandse wimpels

Onze Nederlandse wimpels zijn in twee afwerkingen te bestellen. Standaard wordt de wimpel afgewerkt met een stokje en ophangkoord, wilt u echter een geruisloze welkomstwimpel dan kiest voor de afwerking zonder stokje.

Online wimpels bij BosVlaggen.nl

Wilt u wimpels voor in de vlaggenmast? Koop dan nu online uw wimpels. We hebben verschillende afmetingen op voorraad ! Bestel je vandaag , dan heb je jouw wimpels binnen 1-3 werkdagen in huis. Betalen gaat ook makkelijk via creditcard of iDeal en voor bedrijven zelfs de optie om op rekening te kopen. Bestel je voor meer dan 150 euro (excl. b.t.w) aan wimpels, dan betalen wij de vrachtkosten.

 

Veel gestelde vragen over de Oranje Wimpel

 1. De oranje wimpel wappert 3 maal per jaar, op de volgende data:
  27 april – Koningsdag
  17 mei – Verjaardag van Koningin Máxima
  7 december – Verjaardag van Prinses Amalia
 2. Wat de juiste afmeting is van uw wimpel, is afhankelijk de afmeting van uw vlag. De oranje wimpel moet minimaal dezelfde lengte of iets langer zijn dan de diagonaal van de Nederlandse vlag.
  Afmeting oranje wimpel Passend bij Nederlandse vlag
  175 cm wimpel – 100x150cm vlag
  205 cm wimpel – 120x180cm vlag
  250 cm wimpel – 150x225cm vlag
  350 cm wimpel – 200x300cm vlag
  400 cm wimpel – 225x350cm vlag
  500 cm wimpel – 300x450cm vlag
  550 cm wimpel – 300x500cm vlag
  600 cm wimpel – 300x600cm vlag
 3. De prijs en kwaliteit is, naast de juiste afmeting, het belangrijkste om op te letten. De kwaliteit wordt grotendeels bepaald door het materiaal waarvan de wimpel gemaakt is. Geweven wimpels van spun polyester zijn de hoogste kwaliteit qua kleurvastheid en duurzaamheid. Goedkope wimpels zijn vaak bedrukt op regulier polyester en hebben een grotere kans om snel te verschieten qua kleur en op slijtage.

Veel gestelde vragen over de Nederlandse Wimpel

 1. De Nederlandse of Welkomstwimpel mag het hele jaar en dag en nacht gevoerd worden.
 2. De verhouding prijs en kwaliteit is het belangrijkste om op te letten. De kwaliteit wordt grotendeels bepaald door het materiaal waarvan de wimpel gemaakt is. Geweven wimpels van spun polyester zijn de hoogste kwaliteit qua kleurvastheid en duurzaamheid, maar daardoor ook iets duurder in aanschaf. Goedkope wimpels zijn vaak bedrukt op regulier polyester en hebben een grotere kans om snel te verschieten qua kleur en op slijtage. Ze zijn goedkoper in aanschaf maar minder duurzaam

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond