Wimpels kopen

Ons assortiment wimpels bestaat uit scherp geprijsde oranje wimpels, provinciewimpels, Nederlandse wimpels. Binnen enkele muisklikken bestelt u uw gewenste wimpel snel, gemakkelijk en vertrouwd.
Lees meer

Resultaat 1–16 van de 22 resultaten wordt getoond


Provincie wimpels

De provinciewimpel is een populaire versiering voor in uw vlaggenmast. De provincie wimpels zijn interpretaties van de officiële provincievlag. Om die reden zijn ze dan ook niet onderhevig aan een protocol. U mag ze uithangen wanneer u wilt, maar worden doorgaans niet in combinatie met een vlag gebruikt.

Oranje wimpels

De oranje wimpel moet minimaal dezelfde lengte hebben of iets langer zijn dan de diagonaal van de vlag. De Oranje wimpel wordt officieel alleen gebruikt op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis en op Koningsdag.

Nederlandse wimpels

Onze Nederlandse wimpels zijn in twee afwerkingen te bestellen. Standaard wordt de wimpel afgewerkt met een stokje en ophangkoord, wilt u echter een geruisloze welkomstwimpel dan kiest voor de afwerking zonder stokje.

Online wimpels bij BosVlaggen.nl

Wilt u wimpels voor in de vlaggenmast? Koop dan nu online uw wimpels. We hebben verschillende afmetingen op voorraad ! Bestel je vandaag , dan heb je jouw wimpels binnen 1-3 werkdagen in huis. Betalen gaat ook makkelijk via creditcard of iDeal en voor bedrijven zelfs de optie om op rekening te kopen. Bestel je voor meer dan 150 euro (excl. b.t.w) aan wimpels, dan betalen wij de vrachtkosten.

Veelgestelde vragen

 1. Wat de juiste afmeting is van uw wimpel, is afhankelijk de afmeting van uw vlag. De oranje wimpel moet minimaal dezelfde lengte of iets langer zijn dan de diagonaal van de Nederlandse vlag.

  Afmeting oranje wimpel Passend bij Nederlandse vlag
  Lengte 175cm Vlag Nederland 100x150cm
  Lengte 205cm Vlag Nederland 120x180cm
  Lengte 250cm Vlag Nederland 150x225cm
  Lengte 350cm Vlag Nederland 200x300cm
  Lengte 400cm Vlag Nederland 225x350cm
  Lengte 500cm Vlag Nederland 300x450cm
 2. De levensduur van de wimpel hangt uiteraard van verschillende factoren af.

  Zo gaat een oranje wimpel doorgaans een leven lang mee aangezien deze niet zo vaak wordt gebruikt.

  De Nederlandse wimpel of provinciewimpels hebben een gemiddeld levensduur van ca. 6-12 maanden. Factoren die van invloed zijn op levensduur van de wimpel is de locatie waar er wordt gewimpeld en uiteraard de weersomstandigheden. Haalt u de wimpel eraf met de storm dan verlengt u aanzienlijk de levensduur.

 3. De oranje wimpel wappert 3 maal per jaar, op de volgende data:
  27 april – Koningsdag
  17 mei – Verjaardag van Koningin Máxima
  7 december – Verjaardag van Prinses Amalia

  Zie hiervoor ook het vlaggenprotocol

 4. De prijs en kwaliteit is, naast de juiste afmeting, het belangrijkste om op te letten. De kwaliteit wordt grotendeels bepaald door het materiaal waarvan de wimpel gemaakt is.

  Geweven wimpels van spunpolyester zijn de hoogste kwaliteit qua kleurvastheid en duurzaamheid. Goedkope wimpels zijn vaak bedrukt op regulier polyester en hebben een grotere kans om snel te verschieten qua kleur en op slijtage.