Baniermasten: val op met uw bedrijf met een baniermast

Baniermasten zijn vlaggenmasten, speciaal bedoeld voor langwerpige vlaggen (banieren). Deze aluminium mast is uitgevoerd met een draaitop en grondbevestiging naar keuze. Een baniermast is in twee varianten beschikbaar: met een vaste uithouder of een hijsbare uithouder.

Lees meer over de verschillende opties die wij bieden. Of bestel direct online uw baniermast.

Lees meer

Resultaat 1–16 van de 18 resultaten wordt getoond


Vaste uithouder op uw baniermast

Zet een vaste uithouder op uw vlaggenmast en zorg hierdoor dat uw banier altijd leesbaar blijft, ook wanneer er geen wind staat. Wanneer u een banier op uw mast wilt plaatsen of vervangen, zult u de banier vlaggenmast moeten kantelen. Het is daarom aan te raden om de baniermast met vaste uithouder te gebruiken in combinatie met een kantelvoet.

Baniermasten met hijsbare uithouder

Bij een vlaggenmast met een hijsbare uithouder hoeft u de mast niet te kantelen om uw banieren te hijsen of strijken. U kunt de banier in of uit uw baniermast halen met een vlaggentouw. Hierdoor zijn de baniermasten met hijsbare uithouder geschikt voor meer verschillende grondbevestigingen. Zoek en bestel de juiste baniermast voor uw toepassing uit. Of lees meer voor extra informatie

Baniermast materiaal, hoogte en vorm

Alle onze baniermasten zijn uitgevoerd in aluminium. De masten voor banieren zijn verkrijgbaar in hoogtes van vijf tot en met negen meter. De vlaggenmasten zijn cilindrisch gevormd: aan de top hebben ze dezelfde diameter als aan de voet. Het juiste formaat van uw baniermast is afhankelijk van de plaatsing, de grondbevestiging en de hoogte van uw bedrijfspand.

Kies de juiste maat voor uw baniermasten

Vlaggenmasten geschikt voor banieren zijn leverbaar in diverse lengtes en diameters. De lengtemaat van deze cilindrische masten gaan tot en met 9 meter. Hoe dikker de mast, hoe steviger deze is. Wij adviseren voor hogere masten een grotere diameter. Dit is optisch een betere keus, maar heeft er vooral mee te maken dat een hogere mast meer te lijden heeft van wind. Dit is ook de reden dat wij de langste vlaggenmasten alleen in 90mm diameter leveren.

De hoogte van de baniermast is afhankelijk van de hoogte van uw pand. Het mooist is over het algemeen genomen een mastlengte van ca. een meter tot een halve meter korter dan de nok van het pand. Ook de omgeving is van belang. Staat de mast vrij of juist ergens dicht op. Hou er tenslotte rekening mee dat een bepaalde lengte mast ook een bepaalde afmeting banier met zich meebrengt. Het meest worden de 6, 7 en 8 meter baniermasten verkocht.

Banieren

Met banieren bent u verzekerd van een permanent zichtbare uiting voor uw bedrijf. Wij bedrukken uw banier haarscherp met een ontwerp naar keuze, voor gebruik binnen of buiten, in de gewenste afmeting. Wilt u geen banier, maar vrij wapperende vlaggen? Kies dan voor een vlaggenmast en een vlag, bedrukt naar keuze.

Baniermast Aluminium Conisch

Vlaggenmast geschikt voor banieren aluminium Conisch

Baniermast aluminium cilindrisch

Vlaggenmast geschikt voor banieren aluminium cilindrisch

Veelgestelde vragen

 1. Onderstaande vindt u onze adviesmaten banieren ten aanzien van de lengte van de baniermast. De banier mag uiteraard kleiner zijn dan aangegeven maar niet groter.

  Baniermast * boven het maaiveld Formaat banier (HxB)
  5 meter 250 x 80 cm
  6 meter 300 x 100 cm / 300 x 120 cm
  7 meter 350 x 120 cm * veel voorkomende maat is tevens 300 x 100 cm
  8 meter 400 x 100 cm / 400 x 120 cm / 400 x 125 cm / 400 x 150 cm
  9 meter 450 x 100 cm / 450 x 120 cm / 450 x 150 cm
  10 meter 500 x 100 cm / 500 x 120 cm / 500 x 150 cm
  12 meter 500 x 100 cm / 500 x 120 cm / 500 x 150 cm
 2. Er zijn twee soorten baniermast :
  – Baniermasten met een vast banieruithouder
  – Baniermasten met een hijsbare banieruithouder

  Vervolgens zijn de baniermasten met vaste uithouder te bestellen in aluminium cilindrisch, aluminium conisch & polyester conisch.

  De hijsbare baniermast bieden wij alleen in het aluminium cilindrisch aan. Deze hijsbare baniermast wordt vaak toegepast op parkeerplaatsen of locaties waar de mast niet makkelijk gekanteld kan worden. Wil u professioneel vlaggen? Kies dan voor de hijsbare baniermast PRO!