Internationale vlaggen uit alle Landen

Verwelkom uw gasten met de vlag uit hun land

Bos Vlaggen heeft nagenoeg alle landen vlaggen in diverse afmetingen op voorraad. Koop uw vlag eenvoudig online. Het is en blijft een indrukwekkend schouwspel, al die internationale vlaggen in top. De gasten worden verwelkomd met de vlag van hun land. De wereld wordt steeds kleiner. Zo komt u goed voor de dag en ontvangt u uw gasten stijlvol.

Lees meer voor info over het gebruik van internationale vlaggen. Of bestel direct online.

Lees meer

Resultaat 1–16 van de 193 resultaten wordt getoond


Hoe te vlaggen met meerdere internationale en nationale vlaggen

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Eigen landvlag centraal

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Als de provinciale en de gemeentelijke vlag naast de Nederlandse vlag komen, is de opstelling in het algemeen (met de rug naar het gebouw): gemeentelijke vlag links, Nederlandse vlag midden, provinciale vlag rechts. Alleen als het een gemeentelijke aangelegenheid betreft, is de volgorde omgekeerd.

Als naast de Nederlandse vlag vlaggen van andere naties worden gehesen, is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Oudste vlaggen ter wereld

Wat de oudste vlaggen van de wereld zijn, is onderwerp van enige discussie. Het moeilijk is om met zekerheid vast te stellen wanneer een bepaalde vlag voor het eerst werd gebruikt.

Hieronder vindt u echter enkele van de vlaggen die vaak worden beschouwd als de oudste ter wereld:

  1. De Deense vlag (Dannebrog) – De Deense vlag wordt beschouwd als de oudste nationale vlag ter wereld. Volgens de legende viel de vlag uit de hemel tijdens een Deense kruistocht in Estland in 1219.
  2. De Schotse vlag (St. Andrew’s Cross) – De Schotse vlag, met het witte Andreaskruis op een blauwe achtergrond, dateert waarschijnlijk uit de 9e eeuw, toen Schotland zich begon te vormen als een apart koninkrijk.
  3. De Portugese vlag – De Portugese vlag met zijn wapen en vijf blauwe schilden werd in 1095 in gebruik genomen door graaf Hendrik van Portugal.
  4. De Engelse vlag (St. George’s Cross) – De Engelse vlag, met het rode kruis van St. George op een witte achtergrond, dateert uit de middeleeuwen.

Veelgestelde vragen

  1. De oudste landenvlag van de wereld is een land uit het continent Europa. Het is namelijk de De Deense vlag of de Dannebrog is waarschijnlijk de oudste landenvlag ter wereld. Volgens de legende was het witte kruis op het rode veld e teken uit de hemel voor de kruisvaarder koning Waldemar II van Denemarken voo de slag om Lyndaniz tegen de heidense Estlanders in 1219.