Vlag kopen bij Bos Vlaggen

U kunt online zeer eenvoudig standaard landenvlaggenprovincievlaggenNederlandse vlaggen, of divers Thema vlaggen kopen in diverse afmetingen. Binnen enkele muisklikken koopt u uw gewenste vlag of vlaggen snel, gemakkelijk en vertrouwd. Wij proberen uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden, zodat bij u de vlag uit kan!

Lees meer over ons aanbod. Of koop uw vlag hieronder direct online.

Lees meer

Resultaat 1–16 van de 200 resultaten wordt getoond


Landenvlaggen

Uw buitenlandse gasten gastvrij ontvangen? Dan raden wij u aan een internationale vlag te kopen. Uw gasten zijn nog nooit zo hartelijk ontvangen! Wij leveren uitsluitend in top kwaliteit, dat willen zeggen in SPUN polyester. Dit is een zwaarder doek, de sterkste kwaliteit in de markt. Onze producten zijn dubbelnaalds gezoomd en afgewerkt met broekingband, koord en bovenin een lus, de zogenaamde marine uitvoering. Hier kunt u uw Internationale landenvlag kopen

Provincievlag

Trots op uw provincie? Laat het zien in uw vlaggenmast of vlaggenstok door uw provincievlag te kopen bij Bosvlaggen.  Onze nationale provincie vlaggen worden in diverse afmetingen aangeboden op deze website. Ook hiervoor geldt dat deze uitsluitend in top kwaliteit, dat willen zeggen in SPUN polyester, worden geleverd. Dit is een zwaarder doek, de sterkste kwaliteit in de markt. Alle producten zijn dubbelnaalds gezoomd en afgewerkt met broekingband, koord en bovenin een lus, de zogenaamde marine uitvoering. Hier kunt u onze Nationale provincievlag kopen

Nederlandse vlaggen

De trots van elke Nederlander is uiteraard de Nederlandse vlag. Via 0nze website kan u deze vlag kopen in twee soorten. Uiteraard hebben wij de officiële Nederlandse vlag, maar we hebben ook de uitvoering met een Marine Blauwe kleur (donker blauw). De kleur is niet de officiële maar wordt wel vaak gezien als zeer chique. Onze producten worden uitsluitend in top kwaliteit, dat willen zeggen in SPUN polyester, geleverd. Dubbelnaalds gezoomd en afgewerkt met broekingband, koord en bovenin een lus, de zogenaamde marine uitvoering. Bestel hier uw Nederlandse vlaggen

Maat vlag voor uw Vlaggenstok of mast

Natuurlijk kunt u voor uw vlaggenmasten of vlaggenstokken kopen ook bij ons terecht. Let u goed op de juiste maat in dat geval. Wij verkopen vlaggenmasten tot wel 12 meter en vlaggenstokken tot wel 4 meter lang. Het is belangrijk de juiste maat vlag te bestellen. Hier vind u een overzicht om u te helpen bij het maken van uw keuze voor de juiste afmeting van uw vlag.

Vlaggenprotocol

U wilt weten wanneer en hoe er gevlagd moet worden voordat u uw vlag koopt? Raadpleeg dan ons uitgebreide vlaggenprotocol. Hierin staat precies vermeld wanneer en hoe we moeten vlaggen (met of zonder wimpel). Daarnaast wordt er ook aangegeven hoe om te gaan bij bezoek uit het buitenland. Raadpleeg hier het vlaggenprotocol: Vlaggenprotocol

Veelgestelde vragen

 1. Het woord vlag is afkomstig uit het Germaans (Teutonen) en werd al in de 15de en 16de eeuw gebruikt in diverse Europese taalgebieden. Zo is er in het Engels sprake van ‘Flag‘; in het Zweeds van ‘Flagg‘; in het Duits van Flagge. Het woord werd gebruikt om een stuk doek of soortgelijke materiaal aan te duiden waarop men een persoonlijk teken van een persoon, legeronderdeel of land had aangebracht.

  Net als wapenschilden, zijn het vereenvoudigde emblemen of tekens die een symbolieke waarde hebben gekregen. Symbolen die een inspiratiebron kunnen zijn van saamhorigheid tussen mensen onderling, of dat nu een stad is, een hele natie of alleen maar een familie.Men kan dus zeggen dat het eigenlijk gaat om een soort herkenningssymbool.

  De vraag: wie was er nu het eerst, de kip of het ei?. Kan men ook stellen in de vorm van: Wat was er nu het eerst, de vlag of het wapen? Een vaststaand antwoord op deze vraag is niet te geven. Al heel vroeg was de mens er zich van bewust dat hij zijn grondgebied of dat van zijn stam op een bepaalde manier moest afbakenen om duidelijk te maken aan eventuele indringers: “handen af, dit is van mij“. Al in de prehistorie maakten wij rotstekeningen van vlaggen.

 2. Vlaggen die in weer en wind buiten in een vlaggenmast hangen hebben een gemiddelde levensduur, bij representatief vlaggen, van ca. 3 tot 5 maanden. Wanneer de vlag op een niet winderig hoek staat zal deze uiteraard langer meegaan. Ook speelt de geografische ligging een rol. Vlaggen op het strand of aan de kust zullen uiteraard sneller aan vervanging toe zijn, dan in het binnenland.

  Kleinere vlaggen aan de gevel hoeven doorgaans niet zo vaak te worden vervangen. Maar vlaggen slijten dus wel.

 3. Mensen vragen zich vaak af waarom de vlag na zonsondergang niet mag blijven hangen. Volgens het protocol van de vlagregels mag een vlag niet in het donker buiten hangen uit respect voor de vlag, die moet je niet in het duister laten hangen.

  Lees meer

  vlag Nederland met Oranje wimpel

  vlag Nederland met Oranje wimpel