Een cilindrische of juist een conische vlaggenmast?

Hoe kiest u de juiste vorm voor uw mast?

Wanneer u een overweegt een vlaggenmast te kopen, dan is het belangrijk om te weten welke vorm u moet kiezen. Deze vorm is afhankelijk van het doel waarvoor u het gaat gebruiken. Natuurlijk naast wat u mooi vindt. Maar vorm is in dit geval meestal gelijk aan functie: u kunt voor bepaalde toepassingen niet kiezen voor een andere vorm. We bespreken hieronder de belangrijkste verschillen van beide vormen vlaggenmasten.

Cilindrische vlaggenmasten

Een cilindrische vlaggenmast is recht van kop tot voet. Het materiaal is altijd van aluminium. Cilindrische masten worden bij uitstek gebruikt voor banier vlaggen. Een strakke, rechte banier sluit prachtig aan op de rechte vorm van deze mast, vandaar dat deze baniermasten veelvuldig in een cilindrische uitvoering worden verkocht. En omdat de rechthoekige vlag in de lengte langs de mast loopt, wordt de afbeelding waarmee de vlag bedrukt is in alle omstandigheden mooi weergegeven. Met de cilindrische vlaggenmast in combinatie met een banier kiest u daarom voor optimale zichtbaarheid voor uw uiting. Of het nou gaat om een bedrijfslogo of een tekst, zichtbaarheid en leesbaarheid zijn gegarandeerd.

Meest gangbare toepassingen van de cilindrische vlaggenmast

Vlaggenmasten met een cilindervorm zijn hier veel gebruikt:
✔ Voor een bedrijfspand
✔ Bij een benzinepomp
✔ Bij sportvelden (als sponsorvlaggen)
✔ Bij scholen, ziekenhuizen en andere instellingen

Conische vlaggenmasten

De voet van een conische vlaggenmast is breder dan de top. Hierdoor is de vorm licht kegelvormig (conisch). Van oudsher is dit voor een vlaggenmast de meest gebruikelijke vorm. Bij de conische mast heeft u de meeste keuze als het gaat om materialen. U kunt namelijk alle beschikbare materialen kiezen, terwijl dit bij een cilindrische masten beperkt is. Daarbij is de conische vlaggenmast leverbaar in langere lengtematen. De conische vorm is namelijk steviger bij grote lengte dan de cilindrische vorm. Bij de traditionele vorm hoort uiteraard een traditionele vlag.

Gebruik van de conische vlaggenmast

Vlaggenmasten met een conische vorm zijn hier veel gebruikt:
✔ Bij een woonhuis
✔ Bij havens
✔ Bij hotels
✔ Bij overheidsgebouwen

Heeft u voldoende informatie? Maak dan hier eenvoudig de juiste keuze om uw vlaggenmast te kopen.

Lees meer
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.