Lengte kiezen van een vlaggenmast

Hoe kiest u de juiste lengte voor uw mast?

Bij Bos vlaggen zijn de vlaggenmasten van 6, 7 of 8 meter in lengte, gemeten vanaf het maaiveld, het best verkocht. Maar welke lengte u moet kiezen is afhankelijk van de omgeving waarin de mast staat. Of eigenlijk: hoe hoog het gebouw is waarbij de mast wordt geplaatst. Voordat u verder leest: twijfelt u nog? Aarzel dan niet en neem contact op via ons telefoonnummer: 055 506 3392. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Het is daarbij belangrijk om bij de keuze voor een mast de omgeving in overweging te nemen. Bedenk of de mast vrij in de ruimte staat, of juist ergens dicht op. Hoe dichter de mast staat ten opzichte van een ander object, hoe belangrijker het is om de juiste hoogte te kiezen. Tot slot, houd bij de keuze voor een mast ook rekening met de grootte van uw vlag(gen). Een lange mast vraagt om een grotere vlag.

Vuistregel voor de keuze van lengte
Houd als vuistregel aan dat de mast tussen een meter en een halve meter korter moet zijn dan de nok van het pand. Op die manier is de mast het mooist. De gemiddelde hoogte van een verdieping is 3,5 meter. Bij een pand van 2 verdiepingen kunt u dus het beste kiezen voor een mast die minimaal 6 meter boven het maaiveld uitsteekt. Houd hiermee ook rekening met uw keuze voor grondbevestiging. Een grondbuis zorgt er bijvoorbeeld voor dat de mast 80cm korter is, vanwege de plaatsing in de grond.

Heeft u voldoende informatie? Maak dan hier eenvoudig de juiste keuze om uw vlaggenmast te kopen.

Lees meer
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.