Aluminium Vlaggenmasten

Een Aluminium vlaggenmast van Bos vlaggen is duurzaam, onderhoudsvrij en biedt de meeste mogelijkheden qua toepassingen, vormen en formaten. Zowel particulieren als bedrijven kiezen voor aluminium vanwege de vele goede eigenschappen, de vele mogelijkheden in toepassingen en de relatief lage prijs.

Lees meer voor keuzehulp en meer informatie. Of bestel direct online.

Lees meer

Toont alle 11 resultaten


Ruime keus in aluminium vlaggenmasten

Bos vlaggen biedt de ruimste keuze in aluminium vlaggenmasten. Dankzij ruim 35 jaar ervaring bieden wij de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Bovendien leveren wij alles vanuit voorraad, zodat u de gewenste vlaggenmast snel in huis heeft. Wanneer u een aluminium vlaggenmast aanschaft van Bos Vlaggen, kiest u voor degelijkheid, kwaliteit en een goede service. Lees verder voor meer informatie over aluminium vlaggenmasten en het kiezen van de juiste soort vlaggenmast.

Aluminium vlaggenmasten zijn er in alle soorten en maten

Bij Bos Vlaggen bieden wij een ruime keuze in aluminium vlaggenmasten. Er zijn verschillende kleuren, vormen, lengtes en diameters beschikbaar. Als eerste kan u kiezen tussen een witte en een zilveren kleur voor uw mast. Daarna is de keuze voor de juiste vorm belangrijk. Een aluminium vlaggenmast is conisch (kegelvormig) of cilindrisch. De keuze voor de juiste vorm wordt bepaald door het doel waarvoor u de vlaggenmast wilt gebruiken.

Conische aluminium vlaggenmast

Een conische vlaggenmast heeft een bredere voet dan top. Deze masten lopen taps toe (kegelvormig). Wij adviseren de conische aluminium vlaggenmast, wanneer u traditioneel gaat vlaggen (reguliere vlag, geen banier). Deze vorm vlaggenmast wordt zowel door particulieren als bedrijven gekozen.

Cilindrische aluminium vlaggenmast

Een cilindrische vlaggenmast heeft over de hele lengte dezelfde diameter. Beschikbare diameters zijn 60, 70 of 90mm. De cilindrische vorm is alleen in aluminium te verkrijgen en kunt u gewoon online bestellen. Wij adviseren de cilindrische vlaggenmast voor het vlaggen met banieren. De cilindrische mast wordt bijna alleen gekozen door bedrijven. Het is ook een prachtig visitekaartje voor uw onderneming.

Afmeting van uw vlaggenmast

Voor de juiste lengte dient de mast circa één tot een halve meter korter zijn dan de nok van het pand waarbij de vlaggenmast is geplaatst. Houd hierbij ook rekening met de omgeving. Staat de vlaggenmast vrij, dan is de exacte lengtemaat iets minder belangrijk. Staat de vlaggenmast dichtbij een pand dan is het juist zaak om de juiste lengte goed te bepalen en de hoogte van het pand exact op te meten. De diameter die u kiest is meer dan alleen een kwestie van smaak en kosten. Hoe hoger de mast, hoe mooier is het als hij ook een grotere diameter heeft. Ook de soort bevestiging van uw vlaggenmasttouw, bepaald ten dele de diameter. Een mast met een diameter van 70mm of meer, is verkrijgbaar met een inwendig (anti-diefstal) vlaggenmasttouw.

Telescopische (uitschuifbare) vlaggenmast

Uniek is onze telescopische vlaggenmast. Dit is een absolute eyecatcher voor uw bedrijf. Wilt u de aandacht trekken voor uw bedrijf op een beurs, congres of ander evenement? Kies dan voor de telescopische vlaggenmast als visitekaartje voor uw onderneming. Makkelijk te vervoeren, door de basislengte van 2,10 meter, en makkelijk te plaatsen op elke gewenste locatie. Daar zijn deze masten uit te schuiven tot wel 5,5 meter, waardoor u zeker bent dat uw banieren de beste zichtbaarheid krijgen.

De juiste bevestiging kiezen voor uw vlag

Bij de aluminium vlaggenmast heeft u deze keuze tussen diverse bevestigingen voor uw vlag. De eenvoudige klassieke bevestiging is een uitwendige lijn vastgemaakt aan een kikker. Dit is ook de voordeligste keuze. Vanaf een diameter van 70mm is het ook mogelijk te kiezen voor de inwendige bevestiging van het vlaggenmasttouw. Dit wordt ook wel de anti-diefstal bevestiging genoemd. In de praktijk wordt deze optie echter vooral gekozen voor het voorkomen van geluidsoverlast.
Een uitwendige lijn wil bij hardere wind nog wel tegen de aluminium vlaggenmast gaan slaan. Ook bestaat de kans dat u (en uw buren) last krijgen van een fluittoon van de wind die langs de lijn waait. Met het inwendige hijssysteem heeft u hier geen last van. U heeft de keuze tussen een inwendig systeem met een afsluitbaar klepje of met een lier.
Wilt u niet vlaggen maar een banier plaatsen in uw aluminium vlaggenmast? Kies dan voor een banieruithouder. Uw banier draait altijd geluidloos mee met de wind, dankzij de zelf smerende kogellagers in het systeem. U bent verzekerd van een permanent zichtbare uiting voor uw bedrijf. Als u kiest voor een cilindrische vlaggenmast bieden wij ook een hijsbare variant van de banieruithouder. De hijsbare banierhouder is zeer eenvoudig in het gebruik maar wel lastig om aan te brengen. Daarom adviseren wij hierbij een plaatsing door onze gekwalificeerde monteurs.

De juiste grondbevestiging kiezen voor uw vlaggenmast

Ook de grondbevestiging van aluminium masten biedt de meeste mogelijkheden. Voor een vlaggenmast tot een lengte van 10 meter kunt u kiezen tussen een grondbuis, een overschuifkoker, een muurbeugel, een houten mastbok en een kantelvoet . De juiste keuze voor u is vooral afhankelijk van de doelstelling die u heeft met uw vlaggenmast. Denk er wel aan dat als u kiest voor een grondbuis, uw vlaggenmast ongeveer één meter in de grond zakt. U zult dus langere mast moeten bestellen.
De kantelvoet is de sterkste grondbevestiging. Een mast van 10 meter of langer wordt daarom alleen met een kantelvoet geleverd. Deze is in dat geval bij de prijs inbegrepen. Verder is het voordeel van een kantelvoet dat de voet op dezelfde hoogte van het maaiveld staat, waardoor er geen lengte van uw vlaggenmast verloren gaat.

Accessoires en aflevering

Uw vlaggenmast wordt natuurlijk standaard geleverd met de juiste materialen voor net vlagvertoon. Inbegrepen bij uw gekozen vlaggenmast zijn bijpassende accessoires zoals hoge kwaliteit vlaggenmasttouw. Standaard wordt uw vlaggenmast geleverd met een platte ronde knop, in het oranje. U heeft echter ook de ruime keuze voor andere kleuren en of vormen in uw vlaggenmast knop.
Voor de aflevering van uw vlaggenmast bieden wij drie opties. U kunt de vlaggenmast zelf komen afhalen, bij ons op locatie. Dit is uiteraard de voordeligste optie. Daarnaast kunt u kiezen voor levering door Bos vlaggen, op een adres van uw keuze. Elke geleverde vlaggenmast is voorzien van een gedetailleerde plaatsingsinstructie. En tenslotte kunt u ook nog ervoor kiezen dat onze VCA gecertificeerde plaatsingsdienst de vlaggenmast voor u komt plaatsen. Wij hebben ruim 35 jaar ervaring met het plaatsen van vlaggenmasten en zijn u hier graag mee van dienst.

Veelgestelde vragen

  1. Als kwaliteitsleverancier, biedt Bos Vlaggen u uiteraard een garantie op uw aankoop. Op aluminium cilindrische vlaggenmasten is dit 5 jaar en op aluminium conische vlaggenmasten is dat zelfs 15 jaar garantie.

    De garantie is wel aan voorwaarden gebonden.De garantietermijn voor vlaggenmasten geldt op breuk van de masten. Een beperkende voorwaarde is dat bij een windkracht van 8 of hoger, de vlaggen uit de mast gehaald worden. Wanneer daar niet aan voldaan wordt en dit schade, breuk of scheefstand van de mast tot gevolg heeft dan is Bos Vlaggen niet aansprakelijk voor de ontstane schade, reparatie en/of herstelkosten. Maar aarzel niet om op dat moment toch contact op te nemen met ons. Wij zijn u graag van dienst met het geven van een goed advies over hoe u de schade aan uw aluminium vlaggenmast het best kunt herstellen.

  2. Uiteraard is elke gewenste kleur mogelijk maar standaard heeft Bos Vlaggen alle aluminium vlaggenmasten in het wit (RAL 9010) en in het Anode (zilverkleurig) op voorraad. Deze zijn zowel in het cilindrisch als consich leverbaar in deze kleuren.

    Daarnaast voeren wij de cilindrisch masten 7 meter diam.70 en 8 meter diam. 90mm ook in het zwart (RAL 9005). Kleinere maten worden dan ingekort.

  3. De aluminium vlaggenmast worden geproduceerd in Nederland, althans het profiel. In onze fabriek (Apeldoorn) assembleren wij het profiel naar een vlaggenmast van hoge kwaliteit in uw wens.