Vlaggen uit Afrika

Afrika is na Azië in oppervlakte het grootste werelddeel ter wereld. Het beslaat zo’n 30.244.050 vierkante kilometer aan vasteland en eilanden samen. Dit is iets meer dan 20 procent van het totale landoppervlakte van de aarde. In Afrika wonen meer dan 800 miljoen mensen wat gelijk staat aan één zevende van de wereld bevolking.

Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde wereld. Sommige mensen rekenen het hele continent hier toe, anderen alleen de landen ten zuiden van de Sahara, behalve Zuid-Afrika.
De geografie van het continent Afrika is afwisselend. Onder de rijke en vruchtbare noordkust ligt de droge Sahara-woestijn. De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en bestrijkt bijna één derde deel van het Afrikaanse continent. De afgelopen jaren heeft de woestijn zich zelfs uitgebreid als gevolg van droogte. Hier en daar houdt bevloeiing de woestijnvorming tegen, maar op den duur maakt die bevloeiing de bodem zout en onvruchtbaar.
Lees meer

Resultaat 1–16 van de 45 resultaten wordt getoond


Ten zuiden van de Sahara liggen vele tropische regenwouden. Het zuiden en het oosten van het continent bestaan voor een groot deel uit savannen. De rest van Afrika bestaat voornamelijk uit grasland. Aan de westkust ligt de Atlantische Oceaan en aan de oostkust de Indische Oceaan. In het noordwesten wordt Afrika door slechts enkele kilometers zee gescheiden van Europa en in het uiterste noordoosten door het water van het sluisloze Suezkanaal van Azië.

Het vasteland Afrika is onder te verdelen in:

  • ✔ West-Afrika
  • ✔ Oost-Afrika
  • ✔ Centraal-Afrika
  • ✔ Zuidelijk Afrika
  • ✔ Noord-Afrika

De landenvlaggen van het continent Afrika zijn:

Veelgestelde vragen

  1. Er zijn 54 onafhankelijke en erkende landen, de vlag van elk Afrikaans land in diverse afmetingen vind je hier.