Vlag Friesland
SKU: FRI-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Friesland

Ben je op zoek naar de vlag van Friesland. De Friese vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Friesland, een provincie in het noorden van Nederland, bestaat uit zeven horizontale banen van blauw en wit. De kleuren zijn alternatief gerangschikt, beginnend met blauw aan de bovenkant. De verdeling is als volgt: blauw, wit, blauw, wit, blauw, wit, blauw. De vlag wordt ook wel de “Pompeblêden” genoemd, wat Friese term is voor de waterleliebladeren die op de vlag staan afgebeeld.

Het symbool van de zeven pompeblêden is een historisch element dat teruggaat tot de middeleeuwen. De betekenis ervan is niet precies bekend, maar het is een belangrijk symbool voor de Friezen en wordt vaak geassocieerd met de Friese vrijheid. De Friese vrijheid verwijst naar een periode in de middeleeuwen waarin het gebied van het huidige Friesland een zekere mate van autonomie genoot.

De vlag van Friesland wordt met trots gehesen bij verschillende gelegenheden en symboliseert de culturele identiteit en geschiedenis van de Friese bevolking.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Friese Vlag

Koop de vlag van Friesland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Friesland.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Friese vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Friese vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Friese vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Friesland

Productsoort

Vlag