vlag Apeldoorn
SKU: 10-055055 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Apeldoorn

De vlag Apeldoorn is op 30 juni 1966 per raadsbesluit vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Gelderse gemeente Apeldoorn. Een verticale baan langs de broeking, met daarin geplaatst het wapen van Apeldoorn en twee horizontale banen van gelijke hoogte, de bovenste rood, de onderste geel. Niet vermeld is dat de broekingbaan wit is. De kleuren zijn afkomstig van het gemeentewapen. De lengte-hoogteverhouding is vastgesteld als 2:1, maar in de praktijk
wordt de vlag meestal in een verhouding 3:2 gebruikt.

vlag Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn is een gemeente op de Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland. De hoofdplaats van de gemeente is de gelijknamige stad. Apeldoorn staat met een oppervlakte van 341,15 km² op de negende plek van grootste gemeentes van Nederland en de grootste in Gelderland. De gemeente heeft in totaal 165.181 inwoners per 1 juli 2021 en is hiermee qua inwonertal de elfde gemeente van Nederland.

Monument man met de vlag

Heel toepasselijks staat er ook een monument in Apeldoorn genaamd de man met de vlag.
Dit is het centrale monument van Apeldoorn. Het heeft twee voorgangers gehad. Het eerste was een eenvoudig, tijdelijk monument voor de Grote Kerk. Het stond er maar kort, tot augustus 1945, want Apeldoorn had behoefte aan een waardiger symbool: een geprofileerde betonnen zuil met bovenop een leeuw, op dezelfde plek. In 1960 werd de man met de vlag in het Oranjepark geplaatst. Het tweede monument werd in de nacht van 3 op 4 april afgebroken en begraven in een zandverstuiving om te voorkomen dat particulieren het als willekeurige versiering zouden misbruiken.

Op de aangewezen plaats in het Oranjepark moest de oude muziektent sneuvelen, wat natuurlijk leidde tot protesten en discussies. Maar het beeld kwam er toch, en op 4 mei 1960 vond de dodenherdenking voor het eerst in het Oranjepark plaats. Voor meer informatie over: De Man met de Vlag Apeldoorn

Bestel hier uw vlag met de kleuren van Apeldoorn. U bent verzekerd van een perfecte afhandeling van uw order. Dus selecteer de juiste maat en u heeft met een paar klikken bestelt. Hoge kwaliteit, duurzaamheid en kleurvastheid zorgen ervoor dat u goed voor de dag komt. Aarzel dus niet en bestel uw gemeentevlag van Apeldoorn nu online.

De gemeente Apeldoorn is een gemeente in de provincie Gelderland.

Kwaliteit vlag Apeldoorn

Koop de Apeldoornse vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.”

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

gemeente Apeldoorn

Productsoort

Vlag