Vlag Algerije Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Algerije

Ben je op zoek naar de vlag van Algerije. De Algerijnse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Algerije bestaat uit twee gelijke verticale banden: groen aan de linkerkant en wit aan de rechterkant. In het midden van de groene band bevindt zich een rode halve maan met een rode vijfpuntige ster erboven. De groene kleur staat voor de islam, de witte kleur symboliseert zuiverheid, en de rode halve maan en ster vertegenwoordigen de strijd voor onafhankelijkheid. De vlag werd officieel aangenomen op 3 juli 1962, hetzelfde jaar waarin Algerije onafhankelijk werd van Frankrijk.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. De groene kleur staat voor de islam, het wit symboliseert zuiverheid en de revolutie. Deze kleurencombinatie is geïnspireerd op de vlag van de bevrijdingsbeweging tijdens de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog.

  2. De rode halve maan en ster zijn islamitische symbolen en werden toegevoegd na de onafhankelijkheid van Algerije in 1962. Ze vertegenwoordigen de religie van het land en zijn toegevoegd als een teken van identiteit en trots.

     

  3. De Algerijnse vlag werd officieel aangenomen op 3 juli 1962, dezelfde dag waarop Algerije onafhankelijk werd van Frankrijk.

     

  4. De vlag bestaat uit twee verticale banden: groen aan de linkerkant en wit aan de rechterkant. In het midden van de witte band is een rode halve maan met een vijfpuntige ster.

Kwaliteit Algerijnse Vlag

Koop de vlag van Algerije bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Algerije.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Algerijnse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Algerijnse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Algerijnse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Algerije

Productsoort

Vlag