Vlag Engeland
SKU: 10-88008 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Engeland

De vlag van Engeland, ook bekend als het Sint-Joriskruis of de Engelse vlag, is een van de oudste nationale vlaggen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis. Het ontwerp van de Engelse vlag bestaat uit een wit veld met een rood kruis dat zich uitstrekt naar de randen van de vlag. Dit kruis staat bekend als het Sint-Joriskruis. Het Sint-Joriskruis is rood en staat op een witte achtergrond.

Het Sint-Joriskruis is genoemd naar Sint Joris, de beschermheilige van Engeland. Het rode kruis op witte achtergrond symboliseert de christelijke traditie en de moed van Sint Joris in de legende van de draak. Het gebruik van het Sint-Joriskruis gaat terug tot de Middeleeuwen en is nauw verbonden met de kruistochten. Het werd al in de 13e eeuw als vlag gebruikt en later geassocieerd met Engeland.

De Engelse vlag wordt veelvuldig gebruikt bij nationale evenementen, sportwedstrijden waar Engeland vertegenwoordigd wordt, en op officiële gebouwen tijdens nationale feestdagen. Het Sint-Joriskruis is ook een van de componenten van de Union Jack (vlag van Groot-Brittanie), de vlag van het Verenigd Koninkrijk. De Union Jack omvat de vlaggen van Engeland, Schotland en Noord-Ierland.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Vlagdagen Engeland

Op de volgende dagen wordt Sint-Joriskruis, of de Engelse vlag, vaak gehesen in Engeland:

Datum Gelegenheid
23 april Dag van Sint-Joris – Nationale feestdag van Engeland ter ere van de beschermheilige Sint Joris.
2 juni Trooping the Colour – Officieel verjaardagsevenement van de Britse monarch, vaak gevierd met parade en ceremonies.
21 april Verjaardag van Koningin Elizabeth II – Gevierd met officiële evenementen en festiviteiten.
5 november Bonfire Night – Herdenking van het samenzweringscomplot van Guy Fawkes, vaak gevierd met vuurwerk en vreugdevuren.
11 november Remembrance Day – Herdenking van de gevallenen in oorlogen, met plechtigheden en herdenkingsdiensten.
25 december Kerstmis – De Engelse vlag kan worden gehesen als onderdeel van de kerstversiering op sommige openbare plaatsen.
31 december Oudejaarsavond – In sommige gebieden wordt de Engelse vlag gebruikt als onderdeel van de viering van het nieuwe jaar.

Kwaliteit vlag Engeland

Koop de Engelse vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.

  1. De vlag van Engeland, ook bekend als de Sint-Joriskruisvlag, heeft een wit veld met een rood kruis dat zich uitstrekt naar de randen van de vlag. Dit rode kruis staat bekend als het Sint-Joriskruis.

     

  2. Het Sint-Joriskruis is vernoemd naar Sint Joris, de beschermheilige van Engeland. Het is historisch gezien een symbool van dapperheid, ridderlijkheid en de Engelse identiteit.

  3. De Engelse vlag wordt gehesen op overheidsgebouwen, tijdens officiële ceremonies, op nationale feestdagen en bij sportevenementen waar Engeland vertegenwoordigd wordt.

  4. Het Sint-Joriskruis is een van de componenten van de Union Jack, de vlag van het Verenigd Koninkrijk. De Union Jack bestaat uit de vlaggen van Engeland, Schotland en Noord-Ierland.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Moldavië

Productsoort

Vlag