vlag Groot-Brittannië (Union Jack)
SKU: 15481-10 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Groot-Brittannië (Union Jack)

De vlag Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk, ook bekend als de Union Jack, is een complexe vlag die de samenvoeging van Engeland, Schotland en Ierland symboliseert.

De Union Jack heeft een samengesteld ontwerp dat bestaat uit het kruis van Sint-Joris (rood kruis op wit) voor Engeland, het kruis van Sint-Andreas (wit kruis op blauw) voor Schotland en het kruis van Sint-Patrick (rood kruis op wit) voor Ierland.

De kleuren rood, wit en blauw hebben geen specifieke symbolische betekenissen, maar ze zijn traditionele kleuren die vaak voorkomen in vlaggen van de Britse eilanden. De kruisen vertegenwoordigen de heiligen die met Engeland (Sint-Joris), Schotland (Sint-Andreas) en Ierland (Sint-Patrick) worden geassocieerd.

De oorsprong van de Union Jack gaat terug tot 1606, toen de kronen van Engeland en Schotland werden verenigd onder koning James VI van Schotland en James I van Engeland. De vlag heeft sindsdien enkele wijzigingen ondergaan. De Union Jack wordt gebruikt als de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk en wordt ook ingezet in vlaggen van enkele Britse overzeese gebieden. Het wordt vaak gehesen bij overheidsgebouwen, militaire instellingen en tijdens officiële gelegenheden.

Gebruik in Andere Vlaggen: Elementen van de Union Jack worden ook gebruikt in de vlaggen van sommige Britse overzeese gebieden, zoals Australië en Nieuw-Zeeland.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. De Union Jack is de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk. Het is een samengestelde vlag die de samenvoeging van Engeland, Schotland en Ierland symboliseert.

  2. De nationale vlag van het Verenigd Koninkrij (Groot-Brittannië) is een driekleur, bestaande uit wit, blauw en rood. In onderstaande tabel vindt u de PMS nummers.

    Kleurcodering Wit Rood Blauw
    Pantone Wit 186c 280c
  3. De benaming Union Jack is niet correct want jack betekent geus. Een geus is een vlag die in de mast van een schip gehesen wordt. De officiële benaming is dan ook de Union Flag. In Canada wordt dezelfde vlag de Royal Union Flag genoemd. De vlag gebruikt op Amerikaanse schepen wordt echter weer de Union Jack genoemd.

  4. De Union Jack heeft een complex ontwerp met het kruis van Sint-Joris (rood kruis op wit) voor Engeland, het kruis van Sint-Andreas (wit kruis op blauw) voor Schotland, en het kruis van Sint-Patrick (rood kruis op wit) voor Ierland.

Vlagdagen Groot-Brittannië (Union Jack)

Op de volgende dagen wordt in Groot-Brittannië (Union Jack) gevlagd:

Gelegenheid Datum
Commonwealth Day Tweede maandag van maart
The Queen’s Official Birthday Eerste, tweede of derde zaterdag van juni (Trooping the Colour)
Remembrance Day (Dag van de Wapenstilstand) 11 november
Accession Day (Toetredingsdag van de monarch) 6 februari
Vlaggen bij overheidsgebouwen en paleizen Diverse dagen, waaronder officiële bezoeken en evenementen

Britse vlaggen in 1 kwaliteit in diverse afmetingen

Koop de Britse vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.

De mooiste Britse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Groot-Brittannië

Productsoort

Vlag