Top 5 mooiste vlaggen met een leeuw

Vlag Limburg

Op nummer 1 staat de vlag van de provincie Limburg een vlag met daarin een rode leeuw verwerkt. De vlag van Limburg heeft bovenaan een brede horizontale witte baan en onderaan een brede horizontale gele baan, in het midden zit een smalle blauwe baan. De rode leeuw is aan de linkerkant van de vlag geplaatst.

Vlag Limburg

Vlag Zuid Holland

Ook de provincie Zuid-Holland heeft een bijzonder mooie vlag met een leeuw. Het is een gele vlag met daarop een rode leeuw die met zwart is omlijnd en die naar links kijkt. De kleuren rood en geel zijn gekozen omdat het de officiële kleuren zijn van Holland. Deze vlag bestellen?

vlag Zuid-Holland

Vlag Ons Oranje

In deze lijst mag onze eigen ons oranje vlag natuurlijk niet ontbreken. De Nederlandse leeuw is afkomstig uit het graafschap van Nassau. De familie Nassau gebruikte eeuwenlang een gouden leeuw als familiewapen. De afbeelding op de vlag is deze leeuw van het huis Nassau gecombineerd met een pijlenbundel en een zwaard dat refereert naar de opstand tegen de Spaanse koning. Tijden deze opstand werd de leeuw als symbool gebruikt die een zwaard en een pijlenbundel droeg.

Ons Oranje vlag

Vlag van Vlaanderen

Op de Vlag van Vlaanderen staat ook een leeuw. Deze vlag wordt ook wel de ‘leeuwenvlag’ genoemd. De vlag is grotendeels gebaseerd op het vroegere wapen van het Graafschap van Vlaanderen. De vlag is geel met daarop in het midden een zwarte leeuw met rode klauwen en een rode tong.

Vlag Vlaanderen

Vlag van Zeeland

We sluiten deze lijst af met de vlag van Zeeland. Het wapen op de Zeeuwse vlag is een leeuw, worstelend met de volgen. Dit is afgeleid van de spreuk onder het Zeeuwse wapen, ‘Luctor et Emergo’: ik worstel en kom boven.

Vlag Zeeland

Lees meer

Toont alle 4 resultaten