Vlag Zeeland
SKU: ZEE-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Zeeland

Ben je op zoek naar de vlag van Zeeland. De Zeeuwse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

Ontdek de Zeeuwse vlag, een karakteristiek ontwerp bestaande uit vier blauwe en drie witte, golvende banen, met daarop afgebeeld het schild en de kroon van het wapen. Dit opmerkelijke symbool werd ontworpen in 1948 en officieel vastgesteld door Gedeputeerde Staten (GS) op 14 januari 1949 na uitvoerige discussies over het ontwerp.

De centrale vraag tijdens de ontwerpfase was de keuze tussen het oproepen van associaties met de nationale driekleur of het benadrukken van de kenmerkende Zeeuwse kleuren. Daarnaast werd overwogen of het verantwoord was om het wapen in het ontwerp op te nemen. Uiteindelijk koos GS voor het ontwerp dat werd ingediend door het toenmalige statenlid Schorer, ondanks aanvankelijke voorkeur voor een vlag met zes banen (drie blauwe en drie witte). Schorer overtuigde met het argument dat een vlag met zeven banen meer evenwicht biedt, waarbij een donkere baan aan de onder- en bovenkant beter afstak tegen de lucht.

De diepgaande discussies en zorgvuldige afwegingen achter de Zeeuwse vlag weerspiegelen niet alleen de waterrijke omgeving van Zeeland, maar ook de rijke geschiedenis en betekenis die aan dit unieke symbool zijn toegekend. Leer meer over de symboliek achter de Zeeuwse vlag en haar intrigerende ontstaansgeschiedenis.

Koop de vlag van Zeeland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Zeeuwse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig glanspolyester. Bent u op zoek naar één van de 13 gemeentevlaggen uit de provincie Zeeland ook die leveren wij scherp gedrukt en in de beste kwaliteit.

Kwaliteit Zeeuwse Vlag

Koop de vlag van Zeeland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Zeeland.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Zeeuwse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Zeeuwse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Zeeuwse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Zeeland

Productsoort

Vlag