Drie beroemde vlaggen momenten

Eigenlijk is de vlag ‘maar’ een stuk textiel. Toch zal vrijwel iedereen het erover eens zijn dat een vlag veel meer is. Bij concerten, tijdens evenementen en op feestdagen: op iedere gebeurtenis of evenement komen er wel vlaggen te pas. Dit geldt ook voor de vele historische (wereld)gebeurtenissen, ook hier duiken er links en rechts vlaggen op. In de loop van de jaren heeft dit verschillende beroemde vlaggen momenten opgeleverd.

Dit is ook niet zo gek want de vlag is het ultieme symbool van identiteit. Ongeacht of het gaat om een nationale identiteit (landvlaggen), persoonlijke identiteit (regenboogvlaggen) of clubidentiteit (voetbalvlaggen). In dit blog halen wij drie beroemde vlaggen momenten uit de recente geschiedenis naar voren. Deze bijzondere vlaggen momenten gingen de hele wereld over.

Om welke drie beroemde vlaggen momenten het gaat? Dat leest u hieronder.

De eerste maanlanding tijdens de koude oorlog

Op 21 juli 1969 schreef Neil Armstrong historie met de woorden: “that’s one small step for a man, one giant leap for mankind”. Armstrong sprak deze woorden terwijl hij als eerste mens, de eerste stappen zette op de maan. Een onvoorstelbare prestatie die wereldwijd gevierd werd als een overwinning van de mens. De volgende ochtend verspreidde het nieuws zich wereldwijd. Dit ging gepaard met één van de beroemdste foto’s ooit – van een wapperende Amerikaanse vlag op de maan.

Vlag Amerika de eerste maanlanding

Vlag Amerika de eerste maanlanding

De eenzame vlag na de aanslagen van 9/11

De beruchte terroristische aanslagen op New York op 9 september 2011 zijn alweer meer dan 10 jaar geleden. Toch staan de beelden nog bij iedereen in het geheugen geschrift. In de nasleep van de aanslagen doken er in de media talloze beelden op. Waaronder foto’s van de enkele Amerikaanse vlaggen die na de aanslagen nog overeind bleven. Ook in deze donkere momenten speelden vlaggen een grote rol.

Vlag Amerika 11 september

Vlag Amerika 11 september

De wapperende regenboogvlag voor het gelijke huwelijk

De Verenigde Staten is onderverdeeld in verschillende staten. Iedere staat heeft een eigen overheid. Dit heeft er lange tijd in geresulteerd dat het homo huwelijk in sommige staten wel, en in sommige staten niet legaal was. Tot op 26 juni 2016 de Amerikaanse Supreme Court oordeelde dat het homo huwelijk legaal is in de Verenigde Staten. Dit nu al historische oordeel leverde de nodige bijzondere vlaggen momenten op.

De wapperende regenboogvlag voor het gelijke huwelijk

De wapperende regenboogvlag voor het gelijke huwelijk

Lees meer

Enig resultaat