vlag Regenboog LGBT pride
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Gay Pride Regenboogvlag

Ben je op zoek naar de Gay Pride Regenboogvlag. De Gay Pride Regenboogvlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online. De regenboogvlag, ook bekend als de Pride-vlag, is een krachtig symbool van de LGBTQ+ gemeenschap en haar streven naar gelijke rechten en acceptatie. Het ontwerp van de vlag is bedacht door de Amerikaanse kunstenaar en activist Gilbert Baker in 1978. Elke kleur op de vlag heeft symbolische betekenissen:

De regenboogvlag is sinds 1978 het internationale symbool voor de homobeweging en staat symbool voor diversiteit. Tegenwoordig beslaat deze vlag de gehele LGBTQ+ community. Uit welke kleuren bestaat de regenboogvlag? De kleuren zijn rood, oranje, geel, groen, blauw en violet.

Betekenis van de kleuren:
✔ Rood – Leven
✔ Oranje – Geneeskracht
✔ Geel – Zonlicht
✔ Groen – Natuur
✔ Blauw – Sereenheid
✔ Violet – Karakter

De regenboogvlag is ontstaan als een teken van diversiteit en solidariteit binnen de LGBTQ+ gemeenschap. Het wordt wereldwijd gebruikt tijdens Pride-evenementen en LGBTQ+ bewustmakingsactiviteiten. De vlag vertegenwoordigt de verscheidenheid aan seksuele oriëntaties en genderidentiteiten, en staat voor de erkenning, acceptatie en gelijke rechten van alle mensen, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Het gebruik van de regenboogvlag is een manier om trots uit te drukken, gemeenschapsgevoel te versterken en te pleiten voor een wereld waarin diversiteit wordt gevierd en gerespecteerd.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Vlagdagen Gay Pride Regenboogvlag

Op de volgende dagen wordt er met de Regenboog vlag / LGBT pride gevlagd:

Datum Gelegenheid/Evenement
Juni (hele maand) Pride Month – Wereldwijde viering van LGBTQ+ trots
17 mei Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie
11 oktober Nationale Coming Out Dag

Kwaliteit Regenboog LGBT pride Vlag

Koop de Gay Pride Regenboogvlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Regenboog LGBT pride .
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Maatadvies

De mooiste Regenboog LGBT pride vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Productsoort

Vlag