Wimpel Groningen
SKU: 10-1964 Meer informatie
    • € 
Levertijd: voor 12.00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden

Wimpel Groningen

Materiaal en afwerking Groningse wimpel

Bos Vlaggen besteedt veel aandacht aan het afzomen van de wimpels, dit bepaalt immers de sterkte van de wimpel. De wimpel wordt gemaakt van het oersterke scheepsvlaggendoek (spunwol) en heeft een lengte van 300 cm. Spunwol is de sterkste doeksoort in de markt, onverslagen qua treksterkte en inscheurweerstand.

De Wimpel Groningen wordt:
✔ Rondom dubbelnaalds gezoomd
✔ Compleet geleverd met ophanggarnituur (houten stok met knopjes, voorzien van ophangkoord).

Geschiedenis wimpel van Groningen

De geschiedenis van de Groningse wimpel is doordrenkt van symboliek en traditie. De vlag is gebaseerd op het wapen van de Ommelanden en de vlag van de stad Groningen. De kleuren van de stad zijn wit en groen; die van de Ommelanden rood, wit en blauw. De drie blauwe banen in de vlag van de Ommelanden verwijzen naar de historische drie Ommelanden: Hunsingo, Fivelingo en het Westerkwartier..

Groningse wimpel kopen?

✔ Prachtig afgewerkt met stokje en ophanggarnituur.
✔ Scherpe prijs
✔ Hoge kwaliteit
✔ Snelle levering

Gebruik Groningse Wimpel

Wimpels zijn een typisch Nederlands gebruik, nergens in de wereld wordt op deze typische manier gebruik gemaakt van de wimpels als in Nederland. In Nederland is alleen voor de oranje wimpel een vlaginstructie gegeven, hierdoor zijn de provinciale wimpels dus geheel vrij om te worden gehesen. Vooral in Groningen is het gebruikelijk om een Groningse wimpel te hijsen. Maar ook in andere deelgebieden van Nederland komt dit voor met de lokale vlag patronen/kleuren.

Afwerking

Met Wimpelstokje

Productsoort

Wimpel

Lengte

3 meter

Regio

Groningen