Wimpel Gelderland
SKU: 10-1968 Meer informatie
    • € 
Levertijd: voor 12.00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden

Wimpel Gelderland

Materiaal en afwerking Gelderse wimpel

Bos Vlaggen besteedt veel aandacht aan het afzomen van de wimpels, dit bepaalt immers de sterkte van de wimpel. De wimpel wordt gemaakt van het oersterke scheepsvlaggendoek (spunwol) en heeft een lengte van 300 cm. Spunwol is de sterkste doeksoort in de markt, onverslagen qua treksterkte en inscheurweerstand.

De Wimpel Gelderland wordt:
✔ Rondom dubbelnaalds gezoomd
✔ Compleet geleverd met ophanggarnituur (houten stok met knopjes, voorzien van ophangkoord).

Geschiedenis wimpel van Gelderland

De geschiedenis van de Gelderse wimpel is doordrenkt van symboliek en traditie. De vlag van Gelderland werd op 15 april 1953 vastgesteld door Provinciale Staten. De provincies gingen ongeveer 15 jaar na de Tweede Wereldoorlog vlaggen aannemen. De provincie Gelderland wilde een Gelderse vlag met de kleuren blauw-geel-zwart, dat zijn namelijk de kleuren van het provinciewapen van Gelderland.

Gelderse wimpel kopen?

✔ Prachtig afgewerkt met stokje en ophanggarnituur.
✔ Scherpe prijs
✔ Hoge kwaliteit
✔ Snelle levering

Gebruik Gelderse Wimpel

Wimpels zijn een typisch Nederlands gebruik, nergens in de wereld wordt op deze typische manier gebruik gemaakt van de wimpels als in Nederland. In Nederland is alleen voor de oranje wimpel een vlaginstructie gegeven, hierdoor zijn de provinciale wimpels dus geheel vrij om te worden gehesen. Vooral in Gelderland is het gebruikelijk om een Gelderse wimpel te hijsen. Maar ook in andere deelgebieden van Nederland komt dit voor met de lokale vlag patronen/kleuren.

Afwerking

Met Wimpelstokje

Productsoort

Wimpel

Lengte

3 meter

Regio

Gelderland