Wimpel Flevoland
SKU: 10-1967 Meer informatie
    • € 
Levertijd: voor 12.00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden

Wimpel Flevoland

Materiaal en afwerking Flevolandse wimpel

Bos Vlaggen besteedt veel aandacht aan het afzomen van de wimpels, dit bepaalt immers de sterkte van de wimpel. De wimpel wordt gemaakt van het oersterke scheepsvlaggendoek (spunwol) en heeft een lengte van 300 cm. Spunwol is de sterkste doeksoort in de markt, onverslagen qua treksterkte en inscheurweerstand.

De Wimpel Flevoland wordt:
✔ Rondom dubbelnaalds gezoomd
✔ Compleet geleverd met ophanggarnituur (houten stok met knopjes, voorzien van ophangkoord).

Geschiedenis wimpel van Flevoland

De geschiedenis van de Flevolandse wimpel is doordrenkt van symboliek en traditie. Hoewel de Flevolandse vlag, waarop de wimpel gebaseerd is, staat groen symbool voor het weidelandschap van de provincie en de golvende gele baan voor de akkervelden. De vlag is voorzien van een witte lelie, welke verwijst naar ingenieur Cornelis Lely. Hij werd gezien als de belangrijkste grondlegger van Flevoland.

Flevolandse wimpel kopen?

✔ Prachtig afgewerkt met stokje en ophanggarnituur.
✔ Scherpe prijs
✔ Hoge kwaliteit
✔ Snelle levering

Gebruik Flevolandse Wimpel

Wimpels zijn een typisch Nederlands gebruik, nergens in de wereld wordt op deze typische manier gebruik gemaakt van de wimpels als in Nederland. In Nederland is alleen voor de oranje wimpel een vlaginstructie gegeven, hierdoor zijn de provinciale wimpels dus geheel vrij om te worden gehesen. Vooral in Flevoland is het gebruikelijk om een Flevolandse wimpel te hijsen. Maar ook in andere deelgebieden van Nederland komt dit voor met de lokale vlag patronen/kleuren.

Afwerking

Met Wimpelstokje

Productsoort

Wimpel

Lengte

3 meter

Regio

Flevoland