Vlag Twentse Ros
SKU: 10-826-203 Meer informatie
  • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Twentse Ros

Ben je op zoek naar de vlag van Twente. De Twentse Ros vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Twente, ook bekend als het Twentse Ros, is een regionale vlag die de regio Twente in Nederland vertegenwoordigt. Het Twentse Ros is een wit paard op een rode achtergrond en wordt beschouwd als het symbool van Twente.

Betekenis van de kleuren:

 • Wit Paard (Twentse Ros): Het witte paard staat centraal op de vlag en symboliseert kracht, moed en trots. Het is een historisch en cultureel symbool dat diep geworteld is in de regio Twente.
 • Rode Achtergrond: De rode achtergrond van de vlag vertegenwoordigt passie, energie en de sterke band van de Twentenaren met hun land en geschiedenis.

Het Twentse Ros is afgeleid van het wapen van de heerlijkheid Twente dat in de middeleeuwen werd gebruikt. Het witte paard was ook het wapen van het voormalige ridderschap van Overijssel.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

 1. Het Twentse Ros is een historisch en cultureel symbool dat de regio Twente vertegenwoordigt. Het is een wit paard afgebeeld op een rode achtergrond en wordt beschouwd als het regionale wapen en de vlag van Twente.

   

 2. Het witte paard staat symbool voor kracht, moed en trots. Het wapen is historisch geworteld en verwijst naar het ridderschap van Twente in de middeleeuwen.

   

 3. Het Twentse Ros wordt vaak gehesen tijdens lokale evenementen, feestdagen en festiviteiten in Twente. Specifieke data kunnen variëren, maar het gebeurt typisch tijdens culturele evenementen en vieringen van de Twentse identiteit.

   

 4. Twentse Rosdag is een jaarlijks evenement ter ere van het Twentse culturele erfgoed. Het vindt plaats op 14 augustus en omvat festiviteiten, activiteiten en herdenkingen gerelateerd aan de geschiedenis van Twente.

   

 5. Ja, het Twentse Ros wordt beschouwd als een officieel regionaal symbool van Twente. Het is onderdeel van het historische erfgoed en wordt erkend als een belangrijk cultureel element van de regio.

   

 6. Hoewel er geen strikte ‘vlagdagen’ zijn vastgesteld, wordt de vlag vaak gehesen tijdens lokale evenementen en festiviteiten, met name op dagen die gerelateerd zijn aan de geschiedenis en cultuur van Twente.

Vlagdagen Twentse Ros

Hoewel er geen specifieke ‘vlagdagen’ zijn vastgesteld voor het Twentse Ros, wordt de vlag vaak gehesen bij lokale evenementen, feestdagen en festiviteiten in de regio Twente. Hier zijn enkele relevante momenten waarop het tonen van het Twentse Ros passend zou kunnen zijn:

Datum Gelegenheid/Evenement
24 juni Midzomerfeesten, regionale zomerfestiviteiten in Twente
14 augustus Twentse Rosdag, ter ere van het Twentse culturele erfgoed
2 september Oogstfeesten en agrarische evenementen in Twente
Lokale evenementen en feestdagen in Twente

Kwaliteit Twentse Vlag

Koop de vlag van Twente bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Twente.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Maatadvies

De mooiste Twentse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Twente

Productsoort

Vlag