vlag Oeteldonk
SKU: 10-826-202-1 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Oeteldonk

In het hart van feestelijk Brabant, waar de klanken van gezelligheid en de geur van leut in de lucht zweven, wappert trots de vlag van Oeteldonk. Een bonte, kleurrijke vlag die de essentie van Carnaval omarmt en de gemeenschap verenigt in een zee van vrolijkheid.

Oeteldonk is een informele naam voor ‘s-Hertogenbosch, een stad in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Deze bijnaam wordt voornamelijk gebruikt tijdens de Carnaval. De naam “Oeteldonk” komt voort uit het feit dat het een verbastering is van de naam ‘s-Hertogenbosch. Het is een typische Carnavalsnaam, waarbij “Oetel” verwijst naar een kikker (een ludiek symbool in Oeteldonk), en “Donk” is afgeleid van het woord “Den Bosch”.

Het feest in het zuiden!

Onder de kleuren van rood, wit, en geel ontvouwt zich een verhaal van traditie, plezier en saamhorigheid. De klanken van de Oeteldonkse straatorkesten weerklinken in de vlag, terwijl de stippels als confetti dansen in de wind. De witte balken dragen de sporen van lachende gezichten, herinneringen aan eindeloze polonaises en hartverwarmende momenten.

De Oeteldonkse vlag is niet zomaar een stuk textiel; het is een symbool van verbondenheid, een uiting van liefde voor het feest der feesten. Wanneer deze vlag wappert, ontstaat er een magische sfeer waarin jong en oud, verkleed in de meest creatieve outfits, samen deel uitmaken van een kleurrijk spektakel.

Laat de vlag van Oeteldonk wapperen in de wind van festiviteiten, als een baken van vreugde en een ode aan de rijke Carnavalsgeschiedenis. Laten we dansen onder de schitterende kleuren en genieten van de warmte die deze vlag met zich meebrengt. Oeteldonk, waar de leut nooit eindigt en de vlag altijd hoog gehesen is! Alaaf!

Uw eigen carnavals vereniging vlag?
Wilt u een carnavalsvlag van de vereniging laten maken? Daar kunnen wij u uiteraard mee van dienst zijn stuur een mail naar info@bosvlaggen.nl met het aantal kleuren en het aantal stuks en ontvang een offerte op maat voor uw eigen carnavalsvlag.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50x75cm Bootvlaggetje
70×100 cm 1,50 meter
100x150cm 2,00 meter
120x180cm 5 meter
150x225cm 6 meter
200x300cm 7 of 8 meter
Productsoort

Vlag