Airborne vlag
SKU: 10-826-201 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Airborne vlag – Pegasus vlag

Onze Airborne vlag, gedrapeerd met de trotse Pegasus, symboliseert moed, doorzettingsvermogen en overwinning. Voeg een vleugje militaire geschiedenis toe en eer de dappere mannen en vrouwen die voor vrijheid hebben gestreden. Bestel nu en laat de vlag van de Airborne wapperen als een eerbetoon aan hun onverschrokkenheid.

Het symbool van de slag om Arnhem. Op de Airborne herdenkingsvlag is het gevleugelde paard Pegasus afgebeeld, het logo van de Britse 1st Airborne Division, de luchtlandingstroepen die tijdens Operatie Market Garden in Arnhem en omgeving gedropt werden.

De Airborne Wandeltocht: de geschiedenis

De wandeltocht is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem in 1944. Het is een eerbetoon aan ruim 1.700 Poolse en Britse militairen. In 1947 wordt de eerste Airborne Wandeltocht georganiseerd door de Politie Sport Vereniging Renkum: de Airbornemars. Een herdenkingsmars om de mensen te eren, die in de septemberdagen van 1944 in de omgeving van Oosterbeek hebben gestreden voor de bevrijding van Nederland. Hier namen al zo’n 2.000 wandelaars aan deel! Met toestemming van de commandant van de 1e Airborne Divisie kreeg de wandeltocht de naam ‘Airborne Wandeltocht’ en mocht het Pegasus-embleem gebruikt worden. In 2016 haalde de wandeltocht een nieuw record: maar liefst 36.191 wandelaars liepen mee met de herdenkingswandeltocht

Market Garden

Op de Airborneherdenkings vlaggen is het gevleugelde paard Pegasus afgebeeld, welke het logo is van de Britse 1st Airborne Division luchtlandingstroepen die tijdens Operatie Market Garden in Arnhem en omgeving gedropt werden. Pegasus of Pegasos stamt uit de griekse mythologie. Pegasus werd met name beroemd door zijn avonturen met Bellerophon, de held. Tijdens hun laatste avontuur, een vlucht naar de Olympus, valt de held van de rug van het gevleugelde paard die zelf wel de berg weet te bereiken. Vanaf dat moment is Pegasus de drager van de bliksemschichten van Zeus de oppergod.

Vlagdagen Airborne

Operatie Market Garden Dag (17 september):
Herdenk de historische luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij de Airborne divisie een cruciale rol speelde.

Bevrijdingsdag (5 mei):
Vier de bevrijding van Nederland en de bijdrage van de Airborne troepen aan de uiteindelijke overwinning.

Veteranendag (laatste zaterdag in juni):
Eer de veteranen van de Airborne divisie en alle andere dappere mannen en vrouwen die hebben gediend.

Herdenkingsdag (4 mei):
Sta stil bij de gevallen soldaten en slachtoffers van oorlogen, inclusief de Airborne helden die hun leven gaven voor vrijheid en gerechtigheid.

Airborne Forces Day (10 november):
Markeer deze dag ter ere van alle luchtlandings- en parachutetroepen, inclusief de Airborne eenheden, en erken hun bijdrage aan militaire operaties.

Maatadvies vlag Airborne

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50x75cm Bootvlaggetje
70×100 cm 1,50 meter
100x150cm 2,00 meter
120x180cm 5 meter
150x225cm 6 meter
200x300cm 7 of 8 meter
Productsoort

Vlag