Vlag Utrecht
SKU: UTR-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Utrecht

Ben je op zoek naar de vlag van Utrecht. De Utrechtse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Utrecht is het officiële symbool dat de Nederlandse provincie Utrecht vertegenwoordigt. officieel vastgesteld door de Provinciale Staten op 15 januari 1952. Deze vlag is een samensmelting van twee andere vlaggen: de wit-rode tweekleur van het Aartsbisdom Utrecht en een wit kruis in een rood veld van het Sticht Utrecht.

De vlag kenmerkt zich door twee horizontale banen, waarbij wit de bovenste baan domineert en rood de onderste. In de witte baan, aan de zijde van de stok, bevindt zich een rood vierkant kanton met daarin een wit kruis.

Historisch gezien hebben de Nederlandse provincies in de eerste vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog hun eigen vlaggen aangenomen. Echter, al in 1938 werd ter ere van het veertigjarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina een vlag gebruikt om de provincie Utrecht te symboliseren. Deze vlag, een horizontale rood-wit-gele driekleur, had echter geen officiële status. In 1951 werd de provincie door de Hoge Raad van Adel geadviseerd om een eigen vlag aan te nemen, wat resulteerde in de huidige vlag op 15 januari 1952.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Utrechtse Vlag

Koop de vlag van Utrecht bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Utrecht.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Utrechtse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Utrechtse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Utrechtse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Utrecht

Productsoort

Vlag