Vlag Overijssel
SKU: OVE-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Overijssel

Ben je op zoek naar de vlag van Overijssel. De Overijsselse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online. De Overijsselse vlag is historisch diep verankerd in de provincie en is sinds 1948 officieel erkend. De leeuw op de vlag symboliseert moed en kracht, kenmerken die ook terug te zien zijn in de inwoners van Overijssel. De vlag van Overijssel bestaat uit vijf horizontale banen in de kleuren (vanaf boven) rood, geel, blauw, geel en rood, waarbij de blauwe baan golvend is. De Gedeputeerde Staten van Overijssel namen de vlag op 21 juli 1948 aan, waarna de vlag op 20 augustus dat jaar in gebruik werd genomen.

De Overijsselse vlag: Verbindend in Overijssel

De Overijsselse vlag, is meer dan enkel een stuk stof. Het is een krachtig symbool van de provincie Overijssel, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van deze levendige provincie. Hier vind je een breed assortiment aan Overijsselse vlaggen, vervaardigd van duurzaam, hoogwaardige materialen.

Overijssel: Een Provincie van Contrasten

Overijssel herbergt steden zoals Enschede, bekend om zijn technologische innovaties en de Universiteit Twente, en Zwolle, de provinciale hoofdstad, bekend om zijn middeleeuwse centrum en het Museum De Fundatie. Ook is er Deventer, beroemd om zijn boekenmarkt en historische architectuur. Al deze steden, samen met het prachtige, groene Twentse landschap en de waterrijke regio van de Weerribben-Wieden, maken Overijssel een provincie van contrasten. Overal in de provincie wappert met trots de Overijsselse vlag tijdens provinciale en lokale festiviteiten.

  1. De vlag van Overijssel bestaat uit vijf horizontale banen in de kleuren (vanaf boven) rood, geel, blauw, geel en rood, waarbij de blauwe baan golvend is.

  2. De kleuren van de Overijsselse vlag zijn historisch verbonden met de provincie en hebben geen officiële betekenis.

  3. De huidige vorm van de Overijsselse vlag werd officieel bevestigd in 1948.

     

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en tijdens regionale evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Overijsselse vlag kopen op Bosvlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Overijsselse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Overijsselse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Je Overijsselse vlag kopen bij Bos Vlaggen

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Bos Vlaggen dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Overijsselse vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.
Koop de vlag van Overijssel bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Overijssel.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Daarnaast bieden we de Overijsselse vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Overijsselse vlag en wij zorgen dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Overijssel

Productsoort

Vlag