Vlag Noord-Brabant
SKU: BRA-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Noord-Brabant

Ben je op zoek naar de vlag van Noord-Brabant. De Noord-Brabantse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De rood wit geblokte vlag werd vanaf het einde van de 19e eeuw een tijd niet gebruikt. In plaats van de rood wit geblokte vlag werd het provinciewapen van Noord-Brabant gehesen. De Noord-Brabant vlag bestaat uit een schaakbordpatroon van 24 rood/witte vlakken. Dit zijn vier horizontale banen en zes verticale banen. De kleuren wit en rood zijn standaard kleuren voor Brabant. Het wapen van het Graafschap Leuven bestond uit de kleuren wit en rood. De kleuren werden overgenomen door het Hertogdom Brabant. Zo is de vlag Noord-Brabant tot stand gekomen.

De Noord-Brabantse Vlag: De trots van het zuiden

De Noord-Brabantse vlag, met haar karakteristieke geblokte patroon, is meer dan alleen een stuk stof. Het is een krachtig symbool van de Provincie Noord-Brabant, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van deze dynamische provincie. Hier vindt je een breed assortiment aan Noord-Brabantse vlaggen, vervaardigd van duurzaam, hoogwaardige materialen.

De rijke geschiedenis van de Noord-Brabantse vlag

De Noord-Brabantse vlag heeft een geschiedenis die terugvoert tot het midden van de 20e eeuw. De rode en witte blokken op de vlag symboliseren de historische kleuren van de provincie en zijn sinds 1959 officieel erkend.

De Noord-Brabantse vlag: Een symbool van regionale identiteit

Of het nu gaat om het vieren van lokale feestdagen of het tonen van trots op Noord-Brabantse tradities en evenementen, de Noord-Brabantse vlag is een constante aanwezigheid. De vlag wordt ook uitgehangen tijdens persoonlijke mijlpalen, als een symbool van vreugde en prestatie.

  1. De kleuren van de Noord-Brabantse vlag zijn rood en wit in een geblokt patroon.

  2. De kleuren van de Noord-Brabantse vlag zijn historisch verbonden met de Provincie Noord-Brabant en hebben geen officiële betekenis.

  3. De huidige vorm van de Noord-Brabantse vlag werd officieel bevestigd in 1959.

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en tijdens regionale evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Noord-Brabantse vlag kopen bij bosvlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Noord-Brabantse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Noord-Brabantse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Je Noord-Brabantse vlag kopen bij Bos Vlaggen

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Bos Vlaggen dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Noord-Brabantse vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.
Koop de vlag van Noord-Brabant bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Noord-Brabant.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Daarnaast bieden we de Noord-Brabantse vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Noord-Brabantse vlag en wij zorgen dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Noord-Brabant

Productsoort

Vlag