Vlag Groningen
SKU: GRO-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Groningen

Ben je op zoek naar de vlag van Groningen. De Groningse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van de provincie Groningen, gelegen in het noorden van Nederland. De Groningse vlag onderscheidt zich door een groen kruis op een wit kruis, met twee rode hoeken en twee blauwe hoeken. Deze vlag, die sinds 1950 officieel is, vindt zijn inspiratie in zowel de vlag als het wapen van de Ommelanden, evenals de vlag van de stad Groningen.

Het opvallende groene kruis in het midden van de vlag symboliseert de centrale positie van de stad Groningen. In tegenstelling tot de Scandinavische vlaggen, heeft het kruis in de Groningse vlag een centrale plaats. De rode en blauwe vlakken verwijzen op hun beurt naar de Ommelanden, de gebieden rondom de stad Groningen. Wat wellicht niet onopgemerkt blijft, is de gelijkenis met de vlaggen van Scandinavische landen, wat geen toeval is. Deze overeenkomst is een knipoog naar de historische handelsrelaties die de provincie al sinds de Middeleeuwen onderhoudt met deze landen. Ontdek de rijke symboliek en geschiedenis achter de Groningse vlag.

De Groningse Vlag: De trots van Groningen

De Groningse vlag, herkenbaar door haar groen-witte strepen en rode kantelen, is meer dan een lap textiel. Het is een krachtig symbool van de Provincie Groningen, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van deze dynamische provincie. Hier vindt je een breed assortiment aan Groningse vlaggen, vervaardigd van duurzaam, hoogwaardige materialen.

De Stad Groningen: Hart van de Provincie

Groningen, de grootste stad van de provincie en tevens de hoofdstad, is een bruisende stad met een rijke historie. De stad staat bekend om de Martinitoren, de iconische toren die de stad zijn karakteristieke skyline geeft. Daarnaast is de stad bekend om het Groninger Museum, met zijn unieke moderne architectuur en gevarieerde tentoonstellingen. Groningen is ook een echte studentenstad, met de Rijksuniversiteit Groningen, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Nederland, in het hart van de stad. Deze stad is trots op haar Groningse vlag en deze wappert dan ook tijdens provinciale en lokale festiviteiten.

  1. De kleuren van de Groningse vlag zijn groen, wit en rood.

  2. De kleuren van de Groningse vlag zijn historisch verbonden met de provincie en symboliseren het Groningse landschap en de stadsmuren.

  3. De huidige vorm van de Groningse vlag werd officieel bevestigd in 1950.

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en tijdens regionale evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Groningse vlag kopen op Bosvlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van Groningse vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Groningse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Groningse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Je Groningse vlag kopen bij Bos Vlaggen

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Bos Vlaggen dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Groningse vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.
Koop de vlag van Groningen bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Groningen.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Daarnaast bieden we de Groningse vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Groningse vlag en wij zorgen dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Groningen

Productsoort

Vlag