Vlag Groningen
SKU: GRO-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Groningen

Ben je op zoek naar de vlag van Groningen. De Groningse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van de provincie Groningen, gelegen in het noorden van Nederland. De Groningse vlag onderscheidt zich door een groen kruis op een wit kruis, met twee rode hoeken en twee blauwe hoeken. Deze vlag, die sinds 1950 officieel is, vindt zijn inspiratie in zowel de vlag als het wapen van de Ommelanden, evenals de vlag van de stad Groningen.

Het opvallende groene kruis in het midden van de vlag symboliseert de centrale positie van de stad Groningen. In tegenstelling tot de Scandinavische vlaggen, heeft het kruis in de Groningse vlag een centrale plaats. De rode en blauwe vlakken verwijzen op hun beurt naar de Ommelanden, de gebieden rondom de stad Groningen. Wat wellicht niet onopgemerkt blijft, is de gelijkenis met de vlaggen van Scandinavische landen, wat geen toeval is. Deze overeenkomst is een knipoog naar de historische handelsrelaties die de provincie al sinds de Middeleeuwen onderhoudt met deze landen. Ontdek de rijke symboliek en geschiedenis achter de Groningse vlag.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Groningse Vlag

Koop de vlag van Groningen bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Groningen.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Groningse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Groningse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Groningse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Groningen

Productsoort

Vlag