Vlag Gelderland
SKU: GEL-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Gelderland

Ben je op zoek naar de vlag van Gelderland. De Gelderse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.
De vlag van Gelderland is een horizontale driekleur in de kleuren (vanaf boven) blauw, geel en zwart. De vlag werd op 15 april 1953 door Provinciale Staten vastgesteld.

De vlag van Gelderland is een uniek symbool dat de trots en identiteit van de Nederlandse provincie Gelderland vertegenwoordigt. Met zijn karakteristieke kleuren – geel en blauw – weerspiegelt de vlag zowel de historische erfenis als de geografische kenmerken van de regio.

Het gebruik van de kleur geel in de vlag is een eerbetoon aan het hertogdom Gelre, de historische entiteit die later de basis vormde voor de provincie Gelderland. Het blauw in de vlag symboliseert de belangrijke rivieren die door de provincie stromen, zoals de Rijn en de Waal.

De vlag van Gelderland is niet alleen een visueel aantrekkelijk embleem, maar ook een cultureel belangrijk element dat wordt ingezet bij officiële gelegenheden en regionale evenementen. Deze vlag is een tastbare uitdrukking van de rijke geschiedenis en de verbondenheid van de inwoners met hun provincie.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Gelderse Vlag

Koop de vlag van Gelderland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Gelderland.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Gelderse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Gelderse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Gemeentevlaggen Gelderland

Koop de vlag van Gelderland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Gelderse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig glanspolyester. Bent u op zoek naar één van de 51 gemeentenvlaggen uit de provincie Gelderland ook die leveren wij scherp gedrukt en in de beste kwaliteit.

Maatadvies

De mooiste Gelderse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Gelderland

Productsoort

Vlag