Vlag Flevoland
SKU: FLE-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Flevoland

Ben je op zoek naar de vlag van Flevoland. De Flevolandse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Flevoland is een uniek symbool dat de jongste provincie van Nederland vertegenwoordigt. Deze provincie, die grotendeels bestaat uit drooggelegd land, wordt gekenmerkt door pionierschap en indrukwekkend waterbeheer. De vlag heeft een kenmerkend ontwerp, bestaande uit twee brede horizontale banen in de kleuren blauw en groen, die door een smalle, deels golvende, gele baan van elkaar gescheiden worden. De blauwe baan staat voor het water. Geel voor de golvende korenvelden, het koolzaad en de akkerbouw. De groene baan symboliseert het landschap van Flevoland.

De vlag van Flevoland werd officieel aangenomen op 6 januari 1986, kort na de definitieve drooglegging van de Flevopolders. Het ontwerp is van de hand van M.A. van Beek. Deze vlag is niet alleen een visueel aantrekkelijk embleem, maar ook een trotse herinnering aan de ongekende prestatie van het omvormen van voormalige Zuiderzee tot een dynamische en vruchtbare provincie. Het symboliseert de vastberadenheid van de polderpioniers en het innovatieve waterbeheer dat Flevoland kenmerkt.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Flevolandse Vlag

Koop de vlag van Flevoland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Flevoland.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Flevolandse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Flevolandse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Flevolandse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Flevoland

Productsoort

Vlag