Vlag Drenthe
SKU: DRE-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Drenthe

Ben je op zoek naar de vlag van Drenthe. De Drentse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Drenthe is het officiële symbool dat de Nederlandse provincie Drenthe vertegenwoordigt. De zes sterren staot veur de zes dingspels (de zes rechtsgebieden die vrogger zo belangriek waren): Zudenveld, Oostermoer, Noordenveld, Rolder, Beiler en Dieverder dingspel. De toren stiet veur het kasteel van Coevern, umdat der een tied west hef dat de drosten (landsheren) van daoroet Drenthe bestuurden.

De vlag van Drenthe is officieel aangenomen op 10 december 1947. De Drentse vlag kenmerkt zich door een witte achtergrond met 2 rode banen met in het midden een wit vlak. Het witte vlak is ingelegd met een kasteeltoren, dat is de plaats waar namens de bisschop van Utrecht de wet gehandhaafd wordt.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Drentse Vlag

Koop de vlag van Drenthe bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Drenthe.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Drentse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Drentse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Gemeentevlaggen Drenthe

Koop de vlag van Drenthe bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Drentse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig glanspolyester. Bent u op zoek naar één van de 12 gemeentevlaggen uit de provincie Drenthe ook die leveren wij scherp gedrukt en in de beste kwaliteit.

Maatadvies

De mooiste Drentse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Drenthe

Productsoort

Vlag