Vlag Wales
SKU: 4536-01 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Wales

Ben je op zoek naar de vlag van Wales. De Welshe vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Wales staat bekend als de “Red Dragon” (Rode Draak) of “Y Ddraig Goch” in het Welsh. De vlag bestaat uit een rode draak op een groen en wit veld. De rode draak is een oud symbool van Wales en heeft diepe historische wortels in de cultuur van het land.

Het gebruik van de rode draak als symbool van Wales dateert uit de vroege middeleeuwen en heeft verband met legendes en mythen over koning Arthur. De vlag van Wales wordt vaak gezien als een symbool van de Welsh identiteit en wordt gebruikt bij speciale gelegenheden en nationale vieringen. Het ontwerp is sinds 1959 officieel erkend als de nationale vlag van Wales.

Betekenis van de kleuren:

✔ Rood: Het rode draak-symbool is een historisch en cultureel belangrijk embleem voor Wales. Het rood staat voor moed, kracht en het strijdlustige karakter van de draak.
✔ Groen en Wit: Het groene en witte veld rond de draak heeft geen vastgestelde symboliek, maar sommigen associëren groen vaak met het landschap en de natuurlijke schoonheid van Wales, terwijl wit kan worden gezien als een symbool van zuiverheid.

Bestel daarom nu uw Welshe vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Protocol voor hijsen van de Welshe vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Wales behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

  1. De vlag van Wales, bijgenaamd Y Ddraig Goch (Rode Draak).

  2. De vlag Wales bestaat uit twee even hoge horizontale banen in wit (boven) en groen, met in het midden een rode draak. De vlag is sinds 1959 een officieel symbool van Wales.

Vlagdagen Wales

Datum Gelegenheid
1 maart St. David’s Day (Dydd Gŵyl Dewi Sant – De nationale dag van Wales ter ere van St. David, de patroonheilige van Wales)
23 april Dag van het Boek (Shakespeare’s verjaardag, ook gevierd als Wereldboekendag in Wales)
11 juni Verjaardag van koningin Elizabeth II (Trooping the Colour wordt ook in Wales gevierd)
6 juli Eisteddfodau (nationale festivals van muziek, poëzie en uitvoerende kunsten, die worden gehouden in verschillende delen van Wales)
30 november Sint-Andreasdag (ook wel bekend als St. Andrew’s Day, Schotland’s nationale feestdag, maar sommige Welshmen vieren het ook)

Kwaliteit Vlag Wales

Koop de Welshe vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.”

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Wales

Productsoort

Vlag