Vlag Monaco
SKU: 145-12 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Monaco

Ben je op zoek naar de vlag van Monaco. De Monegaskische vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

Monaco heeft geen officiële nationale vlag, maar het heeft wel een staatsvlag die vaak wordt gebruikt om de soevereiniteit van het Vorstendom Monaco te vertegenwoordigen. De vlag bestaat uit twee horizontale banen: de bovenste baan is rood, en de onderste baan is wit. In het midden van de rode baan staat het wapen van Monaco.

Het wapen toont een schild met een rood veld en daarop een zilveren band met de inscriptie “Deo Juvante” (Met God als helper). Boven het schild is een kroon geplaatst, en aan weerszijden van het schild staan twee gekroonde monogrammen, die de initialen van Prins Albert II van Monaco vertegenwoordigen.

Het rood-wit kleurenschema van de vlag is afgeleid van de kleuren van het wapen van het Huis Grimaldi, de heersende familie van Monaco sinds 1297. De vlag wordt vaak gebruikt bij officiële gelegenheden en symboliseert de onafhankelijkheid en soevereiniteit van Monaco als een onafhankelijke staat.

Betekenis van de kleuren:
Wit 
Rood 

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. De kleuren op de vlag van Monaco, rood en wit, zijn afgeleid van het wapen van het Huis Grimaldi, de heersende familie van Monaco sinds 1297. Het rood-wit kleurenschema symboliseert de identiteit en onafhankelijkheid van het vorstendom.

  2. Monaco heeft geen officiële lijst van vlagdagen vastgesteld. De vlag wordt echter doorgaans gehesen op belangrijke nationale feestdagen, zoals de Nationale Dag van Monaco (Fête du Prince) op 19 november, ter ere van de heerschappij van Prins Albert II.

  3. Het wapen op de vlag van Monaco toont een rood schild met een zilveren band waarop de inscriptie “Deo Juvante” staat, wat “Met God als helper” betekent. Boven het schild is een kroon geplaatst, en aan weerszijden van het schild staan twee gekroonde monogrammen die de initialen van Prins Albert II vertegenwoordigen.

  4. De vlag van Monaco wordt vaak gehesen tijdens belangrijke nationale feestdagen, officiële ceremonies, staatsbezoeken en andere gelegenheden die de soevereiniteit en identiteit van Monaco symboliseren. Het gebruik van de vlag volgt protocollen en tradities die gelden bij officiële gebeurtenissen.

Vlagdagen Monaco

Helaas is er geen specifieke tabel beschikbaar met vlagdagen voor Monaco, omdat het vorstendom geen officiële lijst met vlagdagen heeft vastgesteld zoals sommige andere landen dat wel hebben. In plaats daarvan wordt de vlag doorgaans gehesen tijdens belangrijke nationale feestdagen, officiële ceremonies en andere gelegenheden die de soevereiniteit en identiteit van Monaco symboliseren. Hieronder is een algemene beschrijving van een van de belangrijkste nationale feestdagen in Monaco:

Gelegenheid Datum Beschrijving
Nationale Dag van Monaco (Fête du Prince) 19 november Gevierd ter ere van de heerschappij van Prins Albert II, met diverse festiviteiten en evenementen.

Kwaliteit Monegaskische Vlag

Koop de vlag van Monaco bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Monaco.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Monegaskische vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Monegaskische vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Monegaskische vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Monaco

Productsoort

Vlag