Vlag Albanië
SKU: 54545654 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Albanië

De vlag van Albanië is een opvallende vlag met een diep rood vlak en een prominente zwarte, dubbelkoppige adelaar in het midden. De dubbelkoppige adelaar is een eeuwenoud symbool dat vaak wordt geassocieerd met onafhankelijkheid, kracht en de wil om te overleven. De huidige vlag van Albanië werd officieel aangenomen op 7 april 1992. Het ontwerp heeft echter wortels in historische vlagontwerpen die teruggaan tot de onafhankelijkheidsverklaring van Albanië in 1912.

Betekenis van de kleuren:
Rood: Het rode veld van de vlag symboliseert moed, dapperheid en het offer van het Albanese volk in de strijd voor onafhankelijkheid.
Zwart: De zwarte kleur van de adelaar vertegenwoordigt kracht en soevereiniteit.

Bestel daarom nu uw Albanese vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Protocol voor hijsen van de Albanese vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Albanië behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Vlagdagen Albanië

Datum Gelegenheid
28 november Onafhankelijkheidsdag – Viering van de onafhankelijkheid van Albanië in 1912.
7 april (of 7 mei) Aanneming van de huidige vlag – Herdenking van de officiële aanneming van de huidige vlag in 1992.
22 november (optioneel) Dag van de Vlag – Een dag waarop de vlag van Albanië extra wordt gehesen ter ere van het nationale symbool.

Kwaliteit vlag Albanië

Koop de Albanese vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.”

  1. De vlag van Albanië heeft een rood vlak met een zwarte, dubbelkoppige adelaar in het midden. Het rood symboliseert moed en dapperheid, terwijl de zwarte adelaar traditioneel staat voor onafhankelijkheid en vrijheid.

  2. De huidige vlag van Albanië werd aangenomen op 7 april 1992 en heeft wortels in historische vlagontwerpen van het land. De rode kleur en de dubbelkoppige adelaar zijn kenmerkend voor de Albanese vlag sinds het begin van de 20e eeuw.

  3. De dubbelkoppige adelaar is een oude heraldische figuur die in de Albanese cultuur wordt geassocieerd met onafhankelijkheid, kracht en soevereiniteit. Het gebruik ervan dateert terug tot de middeleeuwen.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Albanie

Productsoort

Vlag