Vlag Oezbekistan
SKU: 82929-10 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Oezbekistan

Ben je op zoek naar de vlag van Oezbekistan. De Oezbeekse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Oezbekistan werd officieel aangenomen op 18 november 1991, kort na de onafhankelijkheid van het land van de Sovjet-Unie.

De vlag van Oezbekistan bestaat uit een horizontale driekleur van lichtblauw, wit en groen, van boven naar beneden. Aan de linkerkant van de vlag, op het lichtblauwe gedeelte, staat een witte halve maan en twaalf sterren.

Betekenis van de kleuren:
✔ Lichtblauw: Dit symboliseert de lucht en water, waardoor het een symbool van vrede en goedheid is.
✔ Wit: Het wit vertegenwoordigt zuiverheid en de katoen, een belangrijk gewas in Oezbekistan, dat het land heeft helpen vormen tot wat het vandaag is.
✔ Groen: Groen staat voor de vruchtbaarheid van het land, zijn rijke landbouwgronden en de islam, de dominante religie in Oezbekistan.
✔ Halve maan en sterren: Dit zijn traditionele islamitische symbolen die de religie van Oezbekistan vertegenwoordigen. De halve maan symboliseert hoop en de twaalf sterren staan voor de maanden van het islamitische jaar en kunnen ook de twaalf provincies van Oezbekistan symboliseren.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. De vlag bestaat uit drie horizontale banen van lichtblauw, wit en groen, van boven naar beneden. De kleuren vertegenwoordigen respectievelijk de lucht en water, zuiverheid, en vruchtbaarheid en de islamitische tradities van het land. Aan de linkerkant van de vlag is een witte halve maan en twaalf sterren te zien, symbolen van de islamitische cultuur.

  2. De vlag van Oezbekistan werd officieel aangenomen op 18 november 1991, kort na de onafhankelijkheid van het land van de Sovjet-Unie.

  3. De halve maan en twaalf sterren zijn traditionele islamitische symbolen. De halve maan symboliseert hoop, terwijl de twaalf sterren de maanden van het islamitische jaar kunnen vertegenwoordigen of de twaalf provincies van Oezbekistan.

Kwaliteit Oezbeekse Vlag

Koop de vlag van Oezbekistan bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Oezbekistan .
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Vlagdagen van Oezbekistan

Hier is een voorbeeld van een tabel met vlagdagen voor Oezbekistan:

Datum Gelegenheid
14 Januari Dag van de Grondwet van de Republiek Oezbekistan
1 September Onafhankelijkheidsdag van Oezbekistan (viering van de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie in 1991)
9 Mei Dag van de Overwinning (herdenking van de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog)
1 December Dag van de President van de Republiek Oezbekistan (ter ere van de president van het land)

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Oezbeekse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Oezbeekse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Afmetingen vlag Oezbekistan

De mooiste Oezbeekse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Oezbekistan

Productsoort

Vlag