Vlag Hongkong
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Hongkong

Ben je op zoek naar de vlag van Hongkong. De Hongkongse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Hongkong werd officieel aangenomen op 1 juli 1997, de dag waarop de soevereiniteit over Hongkong werd overgedragen van het Verenigd Koninkrijk aan de Volksrepubliek China. De bauhinia-bloem werd gekozen als centraal motief om de unieke identiteit van Hongkong te benadrukken, terwijl de rode kleur en de vijf sterren de banden met China symboliseren. De vlag van Hongkong bestaat uit een witte, vijfpuntige bauhinia (orchideeënboom) bloem, omringd door vijf rode sterren op een rood veld. De bloem en de sterren zijn gecentreerd op de vlag.

Betekenis van de kleuren:
✔ Rode achtergrond: De rode achtergrond staat voor de verbondenheid met China, aangezien rood een kleur van geluk en voorspoed is in de Chinese cultuur. De rode kleur symboliseert ook de kracht en vastberadenheid van het volk van Hongkong.
✔ Bauhinia-bloem: De bauhinia is gekozen als symbool van Hongkong vanwege zijn wijdverbreide aanwezigheid in de regio en zijn esthetische waarde. De bloem symboliseert ook de eenheid en identiteit van Hongkong.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. Hongkong is een speciale administratieve regio van China. Sinds de overdracht van soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk naar China in 1997, geniet Hongkong een hoge mate van autonomie onder het principe van “één land, twee systemen”. Dit betekent dat Hongkong zijn eigen wetgevende, bestuurlijke en juridische systeem heeft, gescheiden van dat van het vasteland van China, gedurende een periode van 50 jaar na de overdracht.

  2. De vlag van Hongkong bestaat uit een witte, vijfpuntige bauhinia (orchideeënboom) bloem, omringd door vijf rode sterren op een rood veld. De bauhinia symboliseert de eenheid en identiteit van Hongkong, terwijl de rode kleur en de vijf sterren de banden met China vertegenwoordigen.

  3. Hong Kong werd in 1842 een Britse kroonkolonie en in 1998 pachtten de Britten daar de New Territories bij. Hiermee was het huidige Hong Kong dus lange tijd in handen van de Britten. In 1984 werd er een verdrag gesloten tussen China en de Britten, dat Hongkong in 1997 werd teruggegeven aan de Chinese autoriteiten.

Kwaliteit Hongkongse Vlag

Koop de vlag van Hongkong bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Hongkong .
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Vlagdagen van Hongkong

Datum Gelegenheid
1 juli Dag van de Overdracht (herdenking van de overdracht van soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk naar China in 1997)
1 oktober Nationale Feestdag (viering van de oprichting van de Volksrepubliek China in 1949)
1 januari Nieuwjaarsdag
1 juli Dag van de Ordehandhaving (herdenking van de oprichting van de Hongkongse politie)
1 oktober Nationale Dag van de Volksrepubliek China (viering van de oprichting van de Volksrepubliek China in 1949)

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Hongkongse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Hongkongse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Afmetingen vlag Hongkong

De mooiste Hongkongse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Hong Kong

Productsoort

Vlag