Vlag China
SKU: 1905-10 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag China

Ben je op zoek naar de vlag van China. De Chinese vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van China, officieel bekend als de “Vlag van de Volksrepubliek China”, heeft een rijke symboliek en geschiedenis. De vlag bestaat uit een rode achtergrond met in het kanton (de linkerbovenhoek) vijf gele sterren gerangschikt in een vijfpuntige formatie. De rode kleur symboliseert het communisme en de revolutie, terwijl de vijf sterren staan voor de eenheid van het Chinese volk onder het leiderschap van de Communistische Partij van China (CPC).

De vlag zoals we die vandaag kennen, werd voor het eerst aangenomen op 1 oktober 1949, toen de Volksrepubliek China werd opgericht na de overwinning van de Communistische Partij in de Chinese Burgeroorlog. Het ontwerp van de vlag werd ontwikkeld door Zeng Liansong, een Chinese kunstenaar.

De vlag wordt op vele plaatsen in China gehesen, waaronder overheidsgebouwen, openbare ruimtes, scholen en bij evenementen van nationaal belang. Het is een krachtig symbool van de staat en wordt met trots getoond tijdens vieringen zoals de Nationale Dag van China (1 oktober) en andere belangrijke gelegenheden.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. De huidige vlag van China werd aangenomen op 1 oktober 1949. Voor die tijd heeft China tijdens het Keizerrijk en de republikeinse periode veel verschillende soorten vlaggen gehad.

  2. De Chinese vlag bestaat uit een rood veld met in de linkerbovenhoek een grote gele ster, vergezeld van vier sterren die zich rechts daarvan vormen als een maan.

  3. De grote ster bovenaan staat voor de leidende rol van de Communistische Partij van China. De vier kleinere sterren eronder vertegenwoordigen de sociale klassen van het land: de arbeiders, de boeren, de intellectuelen en de bourgeoisie.

Kwaliteit Chinese Vlag

Koop de vlag van China bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van China.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Vlagdagen van China

Datum Gelegenheid
1 januari Nieuwjaarsdag
Derde maandag in januari Martin Luther King Jr. Day
Derde maandag in februari Presidents’ Day
17 maart St. Patrick’s Day
Laatste maandag in mei Memorial Day
14 juni Flag Day (Vlaggendag)
4 juli Independence Day (Onafhankelijkheidsdag)
Eerste maandag in september Labor Day
Tweede maandag in oktober Columbus Day
11 november Veterans Day (Veteranendag)
Vierde donderdag in november Thanksgiving Day
25 december Kerstmis

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Chinese vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Chinese vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Afmetingen vlag China

De mooiste Chinese vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

China

Productsoort

Vlag