Vlag Soedan
SKU: 10445-1 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Soedan

Ben je op zoek naar de vlag van Soedan. De Soedanese vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Soedan is een horizontale driekleur van rood, wit en zwart, van boven naar beneden. De vlag heeft zijn oorsprong in de pan-Arabische kleuren, die ook worden gebruikt in veel andere vlaggen van Arabische landen. De Soedanese vlag bestaat uit een driekleur van rood, wit en zwart. Aan de linkerzijde worden deze banen overlapt door een groene driehoek. Soedan grenst aan Egypte, Libië, Tsjaad, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid Soedan, Ethiopië en Eritrea. Verder ligt het het land aan de Rode Zee.

Rood: Bovenste band van de vlag is rood. Dit staat voor het bloed dat vergoten is tijdens de strijd voor onafhankelijkheid en de moed van het Soedanese volk.
Wit: Het midden van de vlag is wit. Wit symboliseert vrede en het licht dat de weg wijst naar een betere toekomst. Het vertegenwoordigt ook de spirituele zuiverheid.
Zwart: Onderste band van de vlag is zwart. Zwart staat voor de donkere tijden van onderdrukking en het donkere verleden van Soedan. Het staat ook voor de vruchtbaarheid van de Soedanese bodem.

In het midden van de witte strook staat een groene driehoek die naar de vlaggenmast wijst. Deze groene driehoek symboliseert de islamitische religie, de landbouw en de welvaart van het land.

De vlag van Soedan werd officieel aangenomen op 20 mei 1970, en het ontwerp is sindsdien ongewijzigd gebleven.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Soedanese Vlag

Koop de vlag van Soedan bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Soedan.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Soedanese vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Soedanese vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Soedanese vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Soedan

Productsoort

Vlag