Vlag Oekraine Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Oekraine:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlaggen Oekraïne

De vlag is het internationale symbool van Oekraïne. Het is daarom van belang dat de vlag, wanneer u hem uithangt, er geweldig uitziet. Wij leveren daarom alleen vlaggen van de hoogste kwaliteit. Dit polyester maakt het sterkst mogelijke vlaggendoek. De voordelen van bij ons online bestellen?

• Kleurvastheid van de Vlag
• UV-Bestendig
• Duurzaamheid
• Snelle levering
• Scherpe prijs
• Hoge klanttevredenheid

Bestel daarom nu uw Oekraïense vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Toepassingen van de Oekraïense vlag

Kiest u voor het bestellen van uw vlag uit Oekraïne bij ons, dan kiest u automatisch voor duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. Dat brengt met zich mee dat u de vlag voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken.

• Als mastvlag om uw internationale gasten welkom te heten
• Als bootvlag om buitenlandse wateren te bevaren
• Als tafelvlag bij een internationaal feest, een conferentie of evenement
• Als gevelvlag voor een internationaal tintje aan uw woning of bedrijf

Protocol voor hijsen van de Oekraïense vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Oekrainë behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Geschiedenis Oekraïense vlag

Oekraïne is een land in Oost-Europa en is na Rusland het grootste land in Europa. Zo is Oekraïne het grootste land dat in zijn geheel in Europa ligt. De vlag van Oekraine bestaat uit twee horizontale banen in van boven naar beneden de kleuren blauw en geel. Deze vlag is in gebruik sinds de Oekraïense onafhankelijkheid in 1991. Maar, in de tijden dat Oekraïne eerder al een zelfstandig land was werd ook deze vlag al gebruikt. Zo was Oekraïne eerder onderdeel van Rusland en Oostenrijk-Hongarije. De kleuren in de vlag van Oekraïne hebben elk een symbolische betekenis. Zo staat blauw voor de hemel en geel voor de uitgestrekte graanvelden die in Oekraïne te vinden zijn.

  1. De nationale vlag van Oekraine bestaat uit 2 kleuren: blauw en geel. In onderstaande tabel vindt u per kleur de Pantone-, CMYK- en RGB waarden.

    Kleurcodering Blauw Geel
    Pantone 285 C 108 C
    CMYK 70-40-0-23 0-11-91-2
    RGB 58-117-196 249-221-22

Kwaliteit Oekraïense Vlag

Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van Oekrainë .

Koop de vlag van Oekrainë bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Oekraïense vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig polyester. De Oekraïense vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.

Vlaggen uit Oekrainë in alle soorten en maten

De mooiste Oekraïense vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Oekraine

Productsoort

Vlag