Vlag IJsland Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van IJsland:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlag IJsland bestellen

Vlaggen uit IJsland in alle soorten en maten

De mooiste IJslandse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. De vlag van IJsland is sinds 1918 in gebruik. De IJslandse vlag, die in 1918 nog behoorde tot Denemarken, verkopen wij in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit IJslandse Vlag

Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van IJsland.

Koop de vlag van IJsland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De IJslandse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig Spun polyester. De IJslandse vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.

Gebruik van de IJslandse nationale vlag

De huidige vlag heeft een diepblauwe achtergrond waarop een Scandinavisch kruis is afgebeeld als teken van het Christelijk geloof. Dit kruis is rood en heeft een witte omtrek. De vlag heeft een zelfde vorm als die van andere Noordse landen, zoals Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden.

  1. De  ijslandse vlag bestaat uit een blauwe achtergrond en een rood met wit omlijnd kruis. De kleuren zijn te herleiden aan het landschap van IJsland. Het rood staat voor het vuurrode lava, het wit staat voor het sneeuw of ijs en de blauwe achtergrond representeert de prachtige blauwe lucht. Qua kleuren is de vlag precies tegenovergesteld aan de Noorse vlag, waarin de achtergrond rood is en het kruis blauw.

Vlagprotocol vlag IJsland

In een speciale wet wordt het vlagprotocol geregeld. Hierin staat beschreven dat het hijsen van de vlag geen recht is maar een privilege en geboden is aan regels. Zo is het niet toegestaan de vlag te hijsen voor zeven uur ’s ochtends. De vlag moet bij voorkeur worden gestreken voor zonsondergang, maar zeker voor middernacht. Degene die de vlag hijst, moet ervoor zorgen dat de vlag in goede conditie is. Een vlag die afwijkt qua kleur of beschadigd is, mag niet worden gehesen.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

IJsland

Productsoort

Vlag