Vlag IJsland
SKU: 4515-10 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag IJsland

 

De huidige vlag heeft een diepblauwe achtergrond waarop een Scandinavisch kruis is afgebeeld als teken van het Christelijk geloof. Dit kruis is rood en heeft een witte omtrek. De vlag heeft een zelfde vorm als die van andere Noordse landen, zoals Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden.

Betekenis van de kleuren:
Blauw: Mogelijke Betekenis: Het blauw in de vlag wordt vaak geassocieerd met de oceaan die IJsland omringt. Het vertegenwoordigt ook de lucht en de heldere hemel.
✔ Wit: Mogelijke Betekenis: Wit wordt geassocieerd met ijs en sneeuw, wat een kenmerk is van het koude klimaat en de aanwezigheid van gletsjers in IJsland.
✔ Rood: Mogelijke Betekenis: Het rode kruis in de vlag wordt soms gezien als een verwijzing naar vulkanische activiteit, aangezien IJsland bekend staat om zijn vulkanen en geothermische activiteit.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. De vlag van IJsland heeft een rood kruis met een witte rand dat zich op een blauwe achtergrond bevindt. Het kruis strekt zich uit tot aan de randen van de vlag.

     

  2. De kleuren hebben geen officiële symbolische betekenis, maar ze worden vaak geassocieerd met het landschap: blauw voor de oceaan, wit voor ijs en sneeuw, en rood voor mogelijk vulkanische activiteit.

     

  3. De huidige vlag werd officieel aangenomen op 19 juni 1915, maar het ontwerp heeft zijn wortels in eerdere IJslandse vlaggen die teruggaan tot de 19e eeuw.

Vlagdagen IJsland

Op de volgende dagen wordt in IJsland gevlagd:

Datum Gelegenheid
17 juni Nationale Dag van IJsland (Þjóðhátíðardagurinn)
Officiële Ceremonies Tijdens officiële evenementen en ceremonies
Lokale Evenementen Bij lokale vieringen en festivals
Onafhankelijkheidsdag (optioneel) 1 december, ter herdenking van de dag dat IJsland onafhankelijk werd van Denemarken in 1918

Kwaliteit IJslandse Vlag

Koop de vlag van IJsland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van IJsland.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een IJslandse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de IJslandse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste IJslandse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter

 

Regio

IJsland

Productsoort

Vlag