Vlag Ierland Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Ierland:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlag Ierland

De Ierse vlag is sinds 1937 de officiële vlag van het land, bestel hier uw vlag met de kleuren van Ierland. U bent verzekerd van een perfecte afhandeling van uw order. Dus selecteer de juiste maat voor uw doel en heeft met een paar klikken bestelt. Met een vlag uit Ierland van ons kiest u voor een perfecte uitstraling voor uw gasten uit Ierland. Hoge kwaliteit, duurzaamheid en kleurvastheid zorgen ervoor dat u goed voor de dag komt. Wij zijn niet voor niets al meer dan 30 jaar vlaggen specialist. Aarzel dus niet en bestel uw Ierse vlaggen nu online.

De geschiedenis van de Ierse vlag

Tot 1922 bestond de Ierse vlag uit het kruis van de beschermheilige van Ierland, het rode kruis van Sint-Patrick. Bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van het zuidelijke deel van het eiland Ierland, wat later de republiek Ierland zou worden, werd de vlag van Ierland voor het eerst aangenomen als nationale vlag van de Ierse Vrijstaat. Dezelfde vlag werd direct overgenomen toen de Ierse Vrijstaat door de moderne Republiek Ierland opgevolgd werd. Het rode kruis van de vlag van Sint-Patrick is ook meegenomen bij de samenstelling van de vlag van Groot-Brittannië. De St. Patrick vlag wordt soms nog gebruikt als neutraal symbool voor het gehele eiland bijvoorbeeld tijdens St. Patrick’s Day.

De huidige Ierse vlag stamt uit 1848 maar kreeg pas in 1916 na de Paasopstand nationale betekenis. In 1922 werd de vlag aangenomen maar dit werd nog niet wettelijk vastgelegd. Dit gebeurde pas in 1937.

De vlag van Ierland bestaat uit drie verticale banen met drie verschillende kleuren. De samenstelling bestaat uit groen, wit en oranje. Iedere kleur heeft een eigen betekenis. Zo staat het groen voor de oude Gaelische traditie, dit waren de katholieken. De oranje kleur staat voor de aanhangers van Willem van Oranje. Dit waren de protestanten. De witte kleur in het midden van de vlag staat voor de vrede tussen beide groeperingen.

  1. Het ontwerp van de vlag van Ierland is een veelvoorkomende Tricolour. Zo kennen we de Italiaanse als ook de Franse Tricolour. Maar het meeste lijkt de vlag van Ivoorkust op deze vlag het enige verschil is de volgorder van de vlag. : eerst oranje, dan wit en dan groen. Het belangrijkste verschil is dat de Ivoorkust vlag een oranje streep heeft in plaats van een groene, terwijl de Ierse vlag een groene streep heeft in plaats van een oranje. Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze vlaggen op elkaar lijken, ze niet hetzelfde zijn en elk hun eigen betekenis en symboliek hebben.

  2. De vlag van Ierland, ook wel de ‘Tricolour’ genoemd, heeft drie verticale even grote banen in de kleuren groen, wit en oranje.  Het groen staat voor “de oudere Gaelische traditie” (katholieken), oranje voor “de aanhangers van Willem van Oranje” (protestanten) en wit voor vrede tussen groen en oranje.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Ierland

Productsoort

Vlag