Vlag Europa Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Europa:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlag Europa

Europese vlag in alle soorten en maten

De mooiste Europese vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.
Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van Noorwegen.

Koop de vlag van Europa bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.
Het aantal sterren op de Europese vlag heeft (in tegenstelling tot de Amerikaanse vlag) niets te maken met het aantal lidstaten. Er zijn twaalf sterren omdat dit cijfer traditioneel een symbool is van perfectie, volledigheid en eenheid. Een relatief jonge vlag die het symbool is voor de Europese Unie en de solidariteit en harmonie van de Europese volkeren weergeeft. Wist u dat het aantal van 12 sterren op de vlag niet wijzigt als er een nieuw land wordt toegevoegd ?

De Europese vlag is niet alleen het symbool van de Europese Unie, maar ook van de eenheid en de identiteit van Europa in bredere zin. De cirkel van gouden sterren op de vlag staat voor de solidariteit en de harmonie tussen de volkeren van Europa. Het aantal sterren heeft niets te maken met het aantal lidstaten. De vlag telt twaalf sterren omdat dit cijfer traditioneel een symbool is van perfectie, volledigheid en eenheid. De vlag blijft dan ook dezelfde ongeacht de toekomstige uitbreidingen van de EU.

Vlaggen uit Europa in alle soorten en maten

De mooiste Europese vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij zeer snel en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Europese Vlag

Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van Europa.

Koop de vlag van Europa bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Europese vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig Spun polyester. De Europese vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.

Gebruikte kleuren van De Europese vlag

Kleur Pantone
Blauw Reflex Blue
Geel Pantone Yellow

 

Geschiedenis van de Europese vlag

De geschiedenis van de vlag gaat terug tot 1955. Op dat ogenblik bestond enkel de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal met zes lidstaten. Verschillende jaren eerder was echter een ander orgaan opgericht dat meer leden telde, “de Raad van Europa”, dat zich bezighield met de bescherming van de mensenrechten en de bevordering van de Europese cultuur.

De Raad van Europa wilde een eigen symbool. Na uitgebreid overleg werd het huidige embleem gekozen – een cirkel met twaalf gouden sterren op een blauwe achtergrond. In verschillende tradities is twaalf het symbolisch cijfer voor volledigheid. Het stemt uiteraard ook overeen met het aantal maanden in een jaar en het aantal uren op een klok. De cirkel is onder andere het symbool van de eenheid.

De Raad van Europa riep later de andere instellingen op om dezelfde vlag te gebruiken en in 1983 stemde het Europees Parlement hiermee in. Ten slotte kozen de staatshoofden en regeringsleiders van de EU in 1985 de vlag als officieel embleem van de Europese Unie die in die tijd nog de Europese Gemeenschappen werd genoemd. Sedert begin 1986 is de vlag het symbool van alle Europese instellingen. De Europese vlag is het enige embleem van de Europese Commissie – de uitvoerende macht van de EU. De andere instellingen hebben, naast de Europese vlag, ook een eigen embleem.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Europa

Productsoort

Vlag