Vlag Cyprus
SKU: 7894-1 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Cyprus

De vlag van Cyprus is een witte vlag met een koperkleurig (oranjebruin) silhouet van het eiland Cyprus in het midden. Het ontwerp van de vlag is eenvoudig maar krachtig, met de nadruk op de unieke geografische kenmerken van Cyprus. Het oranjebruine kleurelement verwijst naar het historische belang van Cyprus als een producent van koper. Cyprus was in de oudheid bekend om zijn kopermijnen. De vlag van Cyprus werd officieel aangenomen op 16 augustus 1960, hetzelfde jaar waarin Cyprus onafhankelijkheid verkreeg van het Verenigd Koninkrijk.

Betekenis van de kleuren:
Wit: De witte kleur symboliseert zuiverheid en vrede.
Oranjebruin (koperkleurig: Het oranjebruine silhouet van Cyprus vertegenwoordigt het kopererts dat historisch gezien belangrijk was voor het eiland.

Bestel daarom nu uw Cypriotische vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Protocol voor hijsen van de Cypriotische vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Cyprus behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Vlagdagen Cyprus

Datum Gelegenheid
1 oktober Onafhankelijkheidsdag – Herdenking van de onafhankelijkheid van Cyprus in 1960.
1 april Nationale Dag – Dag van de Strijd voor Vrijheid en Traditie. Herdenkt het begin van het EOKA-verzet tegen koloniale overheersing in 1955.
20 juli Herdenkingsdag – Herdenkt de Turkse invasie van Cyprus in 1974.
24 april Dag van het Armeense Genocide Herdenking – Herdenkt de slachtoffers van de Armeense genocide.
28 oktober Griekse Onafhankelijkheidsdag – Belangrijke dag voor de Griekse gemeenschap in Cyprus.

Kwaliteit vlag Cyprus

Koop de Cypriotische vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.”

  1. De vlag van Cyprus heeft een wit veld met een koperkleurig (oranjebruin) silhouet van het eiland Cyprus in het midden. Wit symboliseert zuiverheid, terwijl het koperkleurige silhouet de historische band van Cyprus met de kopermijnen vertegenwoordigt.

  2. De vlag van Cyprus werd officieel aangenomen op 16 augustus 1960, hetzelfde jaar waarin Cyprus onafhankelijkheid verkreeg van het Verenigd Koninkrijk.

  3. Ja, 1 oktober wordt gevierd als Onafhankelijkheidsdag, ter herdenking van de onafhankelijkheid van Cyprus in 1960. Ook wordt 1 april gevierd als Nationale Dag – Dag van de Strijd voor Vrijheid en Traditie.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Cyprus

Productsoort

Vlag