Vlaggen België
De vlag is het internationale symbool van Belgie. Het is daarom van belang dat de vlag, wanneer u hem uithangt, er geweldig uitziet. Wij leveren daarom alleen vlaggen van de hoogste kwaliteit. Dit polyester maakt het sterkst mogelijke vlaggendoek. De voordelen van bij ons online bestellen?
• Kleurvastheid van de Vlag
• UV-Bestendig
• Duurzaamheid
• Snelle levering
• Scherpe prijs
• Hoge klanttevredenheid
Bestel daarom nu uw Belgische vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.
Toepassingen van de Belgische vlag
Kiest u voor het bestellen van uw vlag uit België bij ons, dan kiest u automatisch voor duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. Dat brengt met zich mee dat u de vlag voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken.
• Als mastvlag om uw internationale gasten welkom te heten
• Als bootvlag om buitenlandse wateren te bevaren
• Als tafelvlag bij een internationaal feest, een conferentie of evenement
• Als gevelvlag voor een internationaal tintje aan uw woning of bedrijf
Protocol voor hijsen van de Belgische vlag
Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.
Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).
Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit België behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.
Geschiedenis Belgische vlag
Het rood-geel-zwart van de Belgische vlag is overgenomen van het wapenschild van het voormalige hertogdom Brabant. De kleuren werden echter verticaal geplaatst om de Franse vlag, gebruikt door de Fransgezinde revolutioneren, te vervangen. De huidige vlag is na de onafhankelijkheid in 1830 van Nederland, op 23 januari 1831 aangenomen als officiële vlag van België. Zoals menig land is ook België een echt vlaggenland. Niet alleen kent het land verschillende nationale- en historische vlaggen, de gemeentes, provinciën, gewesten, gemeenschappen en steden kennen ook hun eigen vlag.
-
De nationale vlag van België is een driekleur, bestaande uit drie verticale banden: zwart, geel en rood. In onderstaande tabel vindt u per kleur de RAL-, Pantone-, CMYK-, RGB- en hexadecimaalwaarden.
Kleurcodering Zwart Geel Rood Pantone Zwart Geel 115 Rood 32 CMYK 0-0-0-100 0-8.5-79-0 0-94-87-0 RGB 0-0-0 255-233-54 255-15-33 Hexadecimaal #000000 #FFE936 #FF0F21 -
Ja er is net zoals in Nederland ook een vlaggenprotocol in België. Op de Belgische feestdagen moet de driekleur wapperen aan de openbare gebouwen; zij mag wapperen op belangrijke plechtigheden, of volgens plaatselijke gebruiken, of nog ter gelegenheid van een officieel bezoek van een buitenlands staatshoofd.
Wanneer mag er gevlagd worden in België?
Op de respectieve feestdagen van Gemeenschappen en Gewesten worden hun eigen vlaggen gehesen. Een decreet van het Vlaams Parlement schakelt de leeuwenvlag op voet van gelijkheid met de Belgische en Europese vlag. Dit betekent voor de toekomst dat – naast 11 juli, het feest van de Vlaamse Gemeenschap – de leeuwenvlag ook op de volgende dagen gehesen moet worden:
✔ 20 januari: Verjaardag van Koningin Mathilde, geboren in 1973
✔ 17 februari: Nagedachtenis van de gestorven leden van de Koninklijke familie
✔ 7 april: Eerbetoon aan Belgische militairen die het leven lieten tijdens vredesmissies
✔ 15 april: Verjaardag van Koning Filip, geboren in 1960
✔ 1 mei: Feest van de Arbeid
✔ 5 mei: Dag van de Raad van Europa, opgericht in 1949
✔ 8 mei: Verjaardag van de geallieerde overwinning in 1945 en einde van de genocide
✔ 9 mei: Dag van Europa (verjaardag van de verklaring tot oprichting van de Europese Unie, door Robert Schuman in 1950)
✔ 6 juni: Verjaardag van Koning Albert II, geboren in 1934
✔ 2 juli: Huwelijksverjaardag van Koning Albert II en Koningin Paola in 1959
✔ 21, 22 en 23 juli: Nationale Feestdag (troonsbestijging van Leopold I in 1831)
✔ 11 september: Verjaardag van Koningin Paola, geboren in 1937
✔ 24 oktober: Dag van de Verenigde Naties, opgericht in 1945
✔ 11 november: Wapenstilstand in 1918
✔ 15 november: Koningsfeest
✔ 4 december: Huwelijksverjaardag van Koning Filip en Koningin Mathilde in 1999
✔ Dag waarop de Europese verkiezingen (voor het Parlement) plaatsvinden
Kwaliteit Belgische Vlag
Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van België .
Koop de vlag van België bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Belgische vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig polyester. De Belgische vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.
Vlaggen uit België in alle soorten en maten
De mooiste Belgische vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.
Formaat (HxB) | Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld |
50 x 75 cm | Bootvlag |
70 x 100 cm | 1,50 m |
100 x 150 cm | 2,00 m |
150 x 225 cm | 6 m |
200 x 300 cm | 7 of 8 m |